Nederland blijft tot tenminste 9 februari in lockdown

Geplaatst op dinsdag 12 januari 2021

Het kabinet besloot op 12 januari dat Nederland tenminste tot en met 9 februari in lockdown blijft. Dat betekent dat we onze contacten zo veel mogelijk moeten beperken zodat het virus zich minder snel kan verspreiden.

Daarmee houden we de zorg toegankelijk voor iedereen. Dit is extra belangrijk met oog op de ontwikkeling van de nieuwe varianten van het coronavirus. Pas als het overgrote deel van Nederland gevaccineerd is, kunnen we de basisregels loslaten.

Beperk contacten, blijf thuis en werk thuis

Het doel van de verlengde lockdown is om zo min mogelijk contacten te hebben. Het kabinet roept op om zoveel mogelijk thuis te blijven en thuis te werken. Daarnaast is het dringende advies om niet op reis te gaan en geen reizen te boeken tot en met maart.

Extra op elkaar letten

Veel mensen hebben een zware periode achter de rug door het Coronavirus en de maatregelen. En voor veel mensen betekent deze verlenging van de lockdown dat zij langer te maken hebben met financiƫle onzekerheid, eenzaamheid of andere zorgen. Daarom is het extra belangrijk dat we aandacht hebben voor elkaar en extra op elkaar letten. Ook al moet dat op afstand of digitaal.

Op Rijksoverheid.nl leest u meer over de verlenging van de maatregelen.