Avondklok vanaf zaterdag 23 januari

Geplaatst op donderdag 21 januari 2021

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Het is verboden om zonder geldige reden op straat te zijn.

Wanneer wel en niet buiten tijdens de avondklok

Wanneer u wel of niet buiten mag zijn tijdens de avondklok, hangt af van uw activiteit. De hond uitlaten mag. Ook mantelzorgers mogen tijdens de avondklok over straat om zorg te verlenen die niet kan wachten. Maar op bezoek gaan bij vrienden niet. De avondklok geldt van 21.00 uur ’s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends. Als u toch zonder geldige reden naar buiten gaat, dan riskeert u een boete van 95 euro.

Formulieren avondklok

Als het noodzakelijk is dat u naar buiten gaat tijdens de avondklok, dan moet u het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ bij zich hebben. Als u tijdens de avondklok voor het werk buiten moet zijn, dan heeft u het formulier 'Eigen verklaring avondklok' en een ‘Werkgeversverklaring avondklok’ nodig. De werkgever geeft deze verklaring aan werknemers.

Tot wanneer geldt de avondklok?

De avondklok geldt van zaterdag 23 januari 21.00 tot woensdag 10 februari 2021 om 04.30 uur ‘s ochtends.

Meer informatie over de avondklok

Zoals informatie over de regels van de avondklok of over formulieren voor de avondklok, vindt u op rijksoverheid.nl/avondklok.

?>