Door de coronacrisis werken wij nu op afspraak.  Bel met 14 0418 of mail naar kcc@zaltbommel.nl en vermeld uw telefoonnummer. 

Tijdelijk geen gft-inzameling door Avri

Geplaatst op donderdag 11 februari 2021

Door de weersomstandigheden de afgelopen week kon de Avri niet hun normale routes rijden om afval in te zamelen. Om dit in te halen wijzigt ze tijdelijk hun afvalinzameling. Zo wordt het gft (groente, fruit en tuin) afval deze en volgende week (tot en met 20 februari) nog niet ingezameld. Al het overige afval wordt wel weer bij huishoudens opgehaald. Bij bedrijven wordt voorlopig alleen restafval opgehaald. 

Tijdelijk geen gft-inzameling

Er is in de winter minder aanbod van gft-afval. Bovendien zit het gft afval door de strenge vorst vaak vastgevroren in de container waardoor die niet goed te legen is. 

Papierinzameling overdag

Door het vervallen van de gft inzameling haalt de Avri overdag papier op. Dit gebeurt voorlopig niet meer ’s avonds. Vanuit veiligheidsoverwegingen is het belangrijk dat dit overdag gebeurt zodat onze chauffeurs een goede inschatting kunnen maken of een straat veilig genoeg is om in te rijden.

Blijf op de hoogte over de afvalinzameling

De Avri informeert continu via de Avri-app, hun website avri.nl en via hun social-mediakanalen over de actuele situatie rond de inzameling. Hou dit goed in de gaten om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Handig is de app te installeren. Met de inschakeling van “Berichten” bij de instellingen bent u altijd op de hoogte!