Zaltbommel kleurt groen met NK Tegelwippen

Geplaatst op dinsdag 30 maart 2021

Dinsdag 30 maart gaat het jaarlijkse NK Tegelwippen van start. Wij gaan dit jaar de strijd aan met gemeente Maasdriel. Samen kleuren wij de Bommelerwaard groen. In het hele land gaan gemeenten deze uitdaging aan: wie verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen?

Groen in plaats van grijs

Het NK Tegelwippen is een initiatief dat dit jaar voor de tweede keer plaatsvindt. Het vervangen van tegels helpt de natuur enorm. Meer groen helpt wateroverlast voorkomen, biedt koelte tijdens hitte, houdt water vast tijdens droogte en vergroot de leefruimte voor zowel planten als dieren.
Met het NK strijden steden als Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Groningen en natuurlijk Zaltbommel & Maasdriel om wie er de meeste tegels kan vervangen en de gemeente flink kan vergroenen.

Strijd om de Gouden Tegel

De gemeente die de meeste tegels per inwoner vervangt voor groen wint de Gouden Tegel. Bewoners die hun tuin willen vergroenen kunnen elke ‘gewipte’ tegel aanmelden. Alle tegels worden opgeteld bij de stand van onze gemeente. Actieve bewoners maken bovendien kans op een prijs: elke maand wordt door een vakjury de Tegelwipper van de Maand uitgekozen. Al deze maandelijkse winnaars zijn genomineerd voor de grote publieksprijs die begin oktober wordt uitgereikt.

Meer informatie of aanmelden?

Wilt u meer weten over het NK Tegelwippen en u aanmelden om mee te doen in de strijd? Kijk op nk-tegelwippen.nl.