Waardering voor vrijwilligersorganisaties

Geplaatst op dinsdag 1 juni 2021

In het kader van het internationale ‘Jaar van de Vrijwilliger’ werden deze maand twee organisaties bezocht waar veel vrijwilligers werken. Veel kleinere organisaties zijn sterk afhankelijk van de vrijwillige inzet van inwoners. Tijd om deze vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten en te bedanken voor het mooie werk dat zij doen.

Stichting De Vier Heerlijkheden in Brakel

Francien van Dam (voorzitter) en Ingeborg Verweij (vrijwilligerscoördinator) van Welzijn Bommelerwaard brachten een bezoek aan Stichting 'De Vier Heerlijkheden' in Brakel. De vrijwilligers van deze stichting verzamelen historische informatie en foto’s van de dorpen Aalst, Brakel, Poederoijen en Zuilichem. Francien en Ingeborg kregen een rondleiding in het prachtige mini-museum in Brakel door Ronald Looijen, voorzitter van 'De Vier Heerlijkheden'. Hij vertelde vol passie over de geschiedenis van Brakel en andere dorpen. In het museum staat een bijzondere stoel: het verhaal gaat dat Koning Willem 3 in 1861 naar Brakel (en de Bommelerwaard)  kwam vanwege de dijkdoorbraken en de rampspoed die hierop volgde. Bij zijn bezoek aan de Heer van Brakel heeft hij in deze bijzondere stoel gezeten.

Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard in Bruchem

Ook werd dierenopvangtehuis De Bommelerwaard in Bruchem bezocht. Zwerfhonden en -katten worden hier liefdevol opgevangen, krijgen aandacht en worden verzorgd door een dertigtal enthousiaste vrijwilligers. Simone Schuts, beleidsmedewerker Samenleving bij de gemeente Zaltbommel, kreeg een rondleiding van Marcel van Bakel en een collega vrijwilliger bij het dierenopvangtehuis.
Het huidige pand is sterk verouderd en plannen voor nieuwbouw zijn in volle ontwikkeling. De vrijwilligers  kijken er erg naar uit een nieuw pand te kunnen betrekken met mooie hokken en modernere voorzieningen voor de dieren.

De vrijwilligers van beide organisaties zetten zich vol overgave in en doen het werk met veel plezier en enthousiasme. De vrijwilligers werden symbolisch bedankt met een kistje ‘bedankt-koekjes’, gebakken door medewerkers van In de Roos Zaltbommel.

Vrijwilliger worden

Heeft u Interesse in vrijwilligerswerk? Kijk voor leuke vacatures op www.welzijnbommelerwaard.nl/vrijwilligerswerk.