Week van de digitale veiligheid

Geplaatst op vrijdag 18 juni 2021

Van 21 tot en met 26 juni 2021 vindt de ‘Week van de digitale veiligheid’ in Zaltbommel plaats. Een week die in het teken staat van het bewust zijn en voorkomen van digitale criminaliteit.

Toename digitale onveiligheid

We zijn steeds meer actief op internet. Niet alleen voor het zoeken van informatie maar ook steeds meer producten worden via internet gekocht. Dit biedt kansen, maar helaas zijn er ook mensen die er misbruik van willen maken. Criminaliteit via het internet neemt sterk toe en internetcriminelen worden steeds slimmer. Ook in Zaltbommel. Iedereen kan slachtoffer worden. Het wordt steeds lastiger om in één oogopslag te herkennen als internetcriminelen jouw persoonlijke gegevens willen misbruiken of geld afhandig willen maken.

Een veilige digitale wereld

Het wordt daarom steeds belangrijker om ons goed te beschermen tegen misbruik van gegevens die we in deze digitale wereld delen. De komende weken vragen we aandacht voor signalen waar men op kan letten. Ook laten we in onze sociale media voorbeelden zien van onveilige situaties en geven we aan wat iedereen zelf kan doen om zich beter te beschermen.
Houd onze online kanalen in de gaten of kijk op www.veiliginternetten.nl voor meer informatie over uw veiligheid online.

?>