Waterstand daalt, aandacht gevraagd voor schade

Geplaatst op donderdag 22 juli 2021

In de gemeente Zaltbommel daalt de waterstand momenteel gestaag. De waterstand is onder de kritische grens gebleven, maar het zorgde wel voor overlast en schade. Hiervoor heeft onze gemeente aandacht bij de landelijke overheid gevraagd.

Aandacht gevraagd voor schade door wateroverlast in de Bommelerwaard

De landelijke overheid heeft Zuid-Limburg aangemerkt als rampgebied. Hierdoor kan de Wet Tegemoetkoming Schade bij rampen daar worden toegepast en kunnen mensen een vergoeding krijgen voor de waterschade. Meer dan terecht.
Echter zijn ook andere gebieden getroffen door de wateroverlast, waaronder de Bommelerwaard. Hiervoor hebben wij aandacht gevraagd bij de landelijke overheid. In onze brief (PDF, 338.6 kB) aan minister Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) pleiten we voor een ruimere definitie van het rampgebied die recht doet aan de geleden schade, ook in de Bommelerwaard.

Ook de Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO) stuurde hiervoor een brief aan de ministers.

Mochten er verdere ontwikkelingen zijn, dan houden we u hiervan op de hoogte. Voor het laatste nieuws rondom de waterstand kunt u ook terecht op de website van het Waterschap Rivierenland.