Gemeente Zaltbommel hijst regenboogvlag op Coming Out Day

Geplaatst op maandag 11 oktober 2021

Wethouder Willem Posthouwer heeft vanochtend de regenboogvlag gehesen voor de gemeente Zaltbommel. Dit deed hij in het kader van Coming Out Day. Jaarlijks wordt op deze dag aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt.

Het hijsen van de vlag

Wethouder Willem Posthouwer hees de vlag tijdens Coming Out Day. In het bijzijn van Anneliese van Oort, raadslid PvdA en ambassadeur antidiscriminatie en raadsleden Martijn Stoutjesdijk (raadslid SP) en Isabel Plessius (raadslid VVD).

Posthouwer: "Wij vinden het in gemeente Zaltbommel belangrijk dat iedereen zichzelf geaccepteerd en veilig voelt. Het doel van deze dag is steun betuigen en stil staan bij het feit dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn".

Over Coming Out Day

Op Coming Out Day, ook wel het ‘uit de kast komen’, wordt er aandacht besteed aan het uitkomen voor de eigen seksuele voorkeur. Er wordt nog eens benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. Het is een dag waarop er stil wordt gestaan bij mensen die willen vertellen dat ze bijvoorbeeld, homo, lesbisch, biseksueel of transgender (LHBT) zijn. Deze dag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en houden we sinds 2009 ook in Nederland.

Discriminatie vanwege seksuele voorkeur

Helaas worden mensen nog altijd gediscrimineerd vanwege hun seksuele voorkeur. Ook in de gemeente Zaltbommel. Bent of kent u iemand die zich gediscrimineerd voelt, bijvoorbeeld vanwege zijn seksuele voorkeur? Dan kunt u terecht bij Vizier en een melding maken via www.vizieroost.nl of op onze website via de pagina Melding doen.

?>