Brandpreventie in gemeente Zaltbommel

Geplaatst op woensdag 13 oktober 2021

De maand oktober staat elk jaar in het teken van brandpreventie. Ofwel, het voorkomen van brand. Dit jaar is het campagnethema ‘Rookmelders redden levens’. Deze campagne is een initiatief van de brandweer en de Nederlandse Brandwonden Stichting. In dit nieuwsbericht vragen we hier graag aandacht voor.

Rookmelders kunnen uw leven redden

Wist u dat een brand al binnen 3 minuten tot levensgevaarlijke situaties kan leiden? Door rookmelders op te hangen vergroot u de kans dat u en uw huisgenoten op tijd worden gewaarschuwd en kunnen vluchten wanneer dat nodig is. Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders verplicht in elke woning. Op iedere verdieping met een verblijfsruimte, zoals een slaap- of woonkamer, moet u dan minstens één rookmelder in de vluchtweg op hebben gehangen.

U bent zelf verantwoordelijk om de rookmelders op te hangen

Daarom brengen wij nu al de verplichting per 1 juli volgend jaar onder uw aandacht. Zo heeft u voldoende tijd om uw woning nog veiliger te maken. Huurt u een woning en hangen er nog geen rookmelders? Neemt u dan vooral contact op met uw verhuurder om goede afspraken te maken.

Wilt u weten wat voor rookmelders u op welke plek moet hangen?  

Bekijk dan de uitlegvideo van brandweer Gelderland-Zuid via vrgz.nl/rookmeldersreddenlevens of ga naar rookmelders.nl voor meer informatie.

Bezoek de beleveniswoning op 27 en 28 oktober

In de speciale beleveniswoning van de brandweer leert u meer over brandveiligheid en het voorkomen van brandgevaarlijke situaties. Er zijn mensen van de brandweer aanwezig die uw vragen kunnen beantwoorden. In Zaltbommel staat de beleveniswoning op woensdag 27 oktober van 14.00 tot 16.00 uur op de parkeerplaats van de Gamma in Zaltbommel (Van Heemstraweg-Oost 10). In Maasdriel kunt u de beleveniswoning op donderdag 28 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur bezoeken bij de Hubo in Kerkdriel (Industriestraat 3).

?>