Mantelzorgcompliment aanvragen

Geplaatst op donderdag 14 oktober 2021

Krijgt u hulp van een mantelzorger? Dan kunt u ook dit jaar (voor uw mantelzorger) het mantelzorgcompliment van €100 aanvragen! Het aanvragen van het compliment kan van 1 oktober tot en met 12 november.

Wethouder Bragt: “Dit mantelzorgcompliment is een blijk van waardering voor hun goede zorgen. De belastende rol van die liefdevolle zorg wordt vaak onderschat. Daarom verdienen de mantelzorgers niet alleen onze aandacht, maar ook onze waardering.”

Wie mag het aanvragen?

Het mantelzorgcompliment is bedoeld voor mantelzorgers die langdurig en intensief een familielid, partner, vriend of kennis verzorgen. Krijgt u zorg van een mantelzorger? Dan kunt u het compliment voor hem of haar aanvragen. Dit kan ook als u zelf een mantelzorger bent of er een kent.

Voorwaarden

Een mantelzorger komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment als

  • hij of zij in 2020 en/of 2021 minimaal 3 maanden aaneengesloten mantelzorg verleende
  • voor minimaal 8 uur per week
  • en deze zorg onbetaald verleende.

Aanvraag mantelzorgcompliment 2020 en/of 2021

Dit jaar kunt u een aanvraag doen voor de mantelzorg die u heeft ontvangen (of heeft gegeven) in 2020 en/of in 2021. U hoeft hiervoor maar één aanvraagformulier in te vullen. U kunt nu dus in één keer voor twee jaar tegelijk een mantelzorgcompliment aanvragen voor één mantelzorger. Dit komt, omdat we vanaf 2023 de aanvraagperiode naar het begin van het jaar verschuiven. De waarde van het mantelzorgcompliment is € 100,- voor 2020 en € 100,- voor 2021.

Hoe vraag ik het mantelzorgcompliment aan?

Het online aanvraagformulier staat vanaf 1 oktober tot en met 12 november op onze website. Of vraag het aan via telefoonnummer 14 0418. Het formulier kunt u ook afhalen tijdens openingstijden bij de receptie op ons gemeentekantoor. Downloaden en uitprinten kan ook via de pagina Voor wie is het Mantelzorgcompliment?

Vragen?

Heeft u vragen over het mantelzorgcompliment of het aanvragen ervan? Neemt u dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0418.

?>