Koninklijke Erepenning voor voetbalvereniging Roda Boys Bommelerwaard

Geplaatst op vrijdag 22 oktober 2021

Burgemeester Van Maaren reikte vanavond, vrijdag 22 oktober een Koninklijke Erepenning uit aan de voetbalvereniging Roda Boys Bommelerwaard in Aalst. Dit deed hij tijdens een feestelijke bijeenkomst in de kantine van de jubilerende voetbalvereniging.

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een koninklijke onderscheiding voor (sport)verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten. Roda Boys Bommelerwaard ontving deze Erepenning vanwege hun 75-jarig jubileum. Daarnaast is de vereniging ook maatschappelijk betrokken. Zo zijn de vrijwilligers van Roda Boys, naast alle activiteiten bij de voetbalvereniging, actief bij het schoonhouden van het nabij gelegen recreatiegebied De Neswaarden.

Voetbalvereniging Roda Boys Bommelerwaard

Voetbalvereniging Roda Boys Bommelerwaard is opgericht op 1 juni 1945 en bestond 75 jaar in 2020. De vereniging is al sinds de oprichting een begrip in de Bommelerwaard. De derby’s met Roda Boys en andere voetbalverenigingen in de Bommelerwaard zijn druk bezochte wedstrijden.
Vanwege corona is de viering van dit jubileum en de uitreiking van de Koninklijke Erepenning uitgesteld naar 22 oktober 2021. Voorzitter Peter van Driel nam, namens de vereniging, de penning in ontvangst.

Citaat burgemeester

Burgemeester Van Maaren: “Mooi dat we verenigingen in de gemeente hebben die al zo lang bestaan en zo’n belangrijke rol in de samenleving vervullen. Nu op naar het 100-jarig jubileum.”

?>