De Sportwaard is open!

Geplaatst op dinsdag 9 november 2021

Op 4 november is De Sportwaard in gebruik genomen en geopend voor publiek. Het gloednieuwe gebouw bestaat uit een zwembad, sporthal, horeca, vergaderzaal en is van alle gemakken voorzien. Iedereen uit Zaltbommel en omstreken is van harte welkom om De Sportwaard te komen ontdekken.

Met iedereen bedoelen we ook écht iedereen. Het gebouw heeft namelijk meerdere voorzieningen voor mensen met een beperking of mensen die wat meer ruimte nodig hebben, zoals gezinnen.

Speciale voorzieningen

Denk bij de speciale voorzieningen – die eigenlijk heel normaal zijn – aan bredere toegangsdeuren waardoor het voor rolstoel- of rollatorgebruikers makkelijk is om binnen te komen. Er zijn ruim opgezette omkleedruimten gemaakt die voorzien zijn van douches met speciale hulpmiddelen. Ook is er een kleedruimte met een til-lift en ook bij de zwembaden zijn til-liften, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om zich om te kleden en te zwemmen.

Verschillende zwembaden

In totaal heeft het zwembad 4 baden. Het grote wedstrijdbad met 6 banen van 25 meter, een peuterbad, een bubbelbad en een doelgroepenbad. Deze laatste heeft een hogere temperatuur van minimaal 30 graden, wat fijn is voor spieren en gewrichten. Hierdoor is therapeutisch zwemmen mogelijk in De Sportwaard. Het doelgroepenbad heeft een verstelbare bodem, waardoor er op een veilige manier bijvoorbeeld lessen gegeven kunnen worden in een ondiep(er) bad.

Officiële opening De Sportwaard

Wij zijn trots op het hele complex en alle voorzieningen die we hebben kunnen brengen. Op 19 november wordt De Sportwaard officieel geopend samen met genodigden. Op zaterdag 20 november staat het complex open voor iedereen tijdens de Open Dag. We hopen u dan te mogen verwelkomen. Ook namens Sportfondsen, die het beheer van De Sportwaard op zich neemt.

Aanmelden of meer informatie?

Op zaterdag 20 november is de feestelijke open dag. Dan is De Sportwaard voor iedereen open van 10:00 uur tot 17:00 uur. U kunt dan een rondleiding krijgen, kijken naar demonstraties van de verenigingen en meedoen met gratis proeflessen, clinics en activiteiten. Voor meer informatie of om uzelf aan te melden, kunt u terecht op: de pagina de Sportwaard.

?>