Fietsen over de gloednieuwe rotonde in Gameren

Geplaatst op vrijdag 19 november 2021

Wethouder Willem Posthouwer opende vrijdagochtend 19 november officieel de gloednieuwe rotonde in Gameren. Met de komst van de rotonde komt er een einde aan de gevaarlijke kruising. Samen met kinderen uit Gameren stapte hij daarom op de fiets om deze ‘enorme verbetering’ te vieren. 

Gloednieuwe rotonde

De gevaarlijke kruising aan de Prins Willem-Alexanderstraat/Middelkampseweg in Gameren is verleden tijd. De afgelopen paar maanden is deze namelijk omgetoverd tot een overzichtelijke rotonde. Om dit officieel te vieren fietste Wethouder Posthouwer samen met kinderen uit Gameren over de rotonde. Dit deed hij in het kader van veiligheid, betrokkenheid maar ook duurzaamheid. 

Gevaarlijke kruising

Veel scholieren uit de dorpen fietsen via de Middelkampseweg naar een van de middelbare scholen in Zaltbommel en moeten de rotonde oversteken. Jarenlang was het een gevaarlijke kruising. Rechts had hier voorrang, maar omdat het een druk punt was en het verkeer regelmatig van verschillende kanten tegelijkertijd aan kwam rijden, zorgde dit voor verwarrende situaties. De afgelopen jaren zijn er hierdoor veel ongelukken ontstaan. Met de komst van de rotonde komt er een einde aan dit gevaarlijke punt.

?>