Nieuwe truckparking De Wildeman

Geplaatst op vrijdag 4 februari 2022

Wethouder Posthouwer opende samen met Frans van Rijn namens de bedrijvenverenigingen vrijdagmiddag 4 februari op de Wildeman een nieuwe, beveiligde vrachtwagenparkeerplaats (truckparking). Op het terrein aan de Van Heemstraweg is nu plaats voor het parkeren en overnachten van 10 vrachtwagens en hun chauffeurs. De gemeente ontwikkelde de parking samen met het parkmanagement van de Wildeman.

Overlast

De parking komt er omdat chauffeurs vaak noodgedwongen wild parkeerden op het bedrijventerrein. Dit was een onveilige situatie en zorgde voor overlast. Bij zowel de bedrijven en omwonenden als bij de chauffeurs zelf was er dus grote behoefte aan een veilige parkeerplek met sanitaire voorzieningen. Die komt er nu. Het gaat hierbij om een proef van een jaar. Na dit jaar kijken we of de parkeerplaats blijft.

De bedrijvenvereniging zorgt voor het veiligheidstoezicht en het schoon houden van de sanitaire voorziening.

Opening

Wethouder Posthouwer opende vrijdagmiddag de truckparking door als eerste in een vrachtwagen met chauffeur op het terrein te parkeren. Frans van Rijn was namens de ondernemers van de Wildeman aanwezig bij de opening. Tijdens de opening benadrukte de wethouder met name de goede samenwerking met het parkmanagement van de Wildeman:

“Ik ben zeer verheugd dat we dit zo snel voor elkaar hebben gekregen. De samenwerking tussen de gemeente en het parkmanagement van de Wildeman was bijzonder prettig en succesvol. Met deze truckparking voorzien we zowel in de behoefte van de bezoekers/ omwonenden van de Wildeman als de chauffeurs en de transportsector.“

?>