UPDATE: Zaltbommel levert bijdrage aan opvang vluchtelingen Oekraïne

Geplaatst op vrijdag 11 maart 2022

Gemeente Zaltbommel gaat bijdragen aan de opgave om crisisnoodopvang te verzorgen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Daarvoor is Sporthal de Maayenbogerd in Aalst door de gemeente beschikbaar gesteld. De locatie maken we dit weekend gebruiksklaar en is vanaf maandag 14 maart beschikbaar. Het is nog niet duidelijk wanneer de vluchtelingen precies aankomen.

Wie worden opgevangen en voor hoe lang?

Op de locatie worden mensen afkomstig uit Oekraïne opgevangen. De samenstelling van de groep vluchtelingen is nog niet bekend.
Hoeveel mensen precies op deze locatie worden opgevangen, is nu nog niet duidelijk. Er is plek voor maximaal 200 vluchtelingen. Deze crisisnoodopvanglocatie is in principe eenmalig en voor een korte periode.

Hoe is de opvang geregeld?

De opvang is, gelet op de korte duur van opvang, sober ingericht. Uiteraard wordt aan alle basisvoorzieningen voldaan. Er is een separate slaap- en verblijfsruimte. Er wordt gezorgd voor eten en drinken. Verder zijn er voldoende toiletten en douches beschikbaar. Er is begeleiding op de locatie aanwezig.

Hulp

Het is hartverwarmend hoeveel inwoners willen helpen. De gemeente waardeert dit enorm. Echter de vluchtelingen zullen in de eerste instantie vooral behoefte hebben aan rust en verblijven ook maar voor een beperkte tijd in Aalst. Daarom vragen we u om alleen hoogstnoodzakelijke hulp aan te bieden.

Om de hulp te organiseren vragen we u om de volgende organisaties te benaderen. Zij kijken samen met de gemeente hoe het aanbod het beste georganiseerd kan worden.

• Als u als vrijwilliger wilt werken, kunt u zich aanmelden bij stichting Welzijn Bommelerwaard 
• Voor het brengen van etenswaren of eerste levensbehoeften, kunt u terecht bij De Voedselbank

Stemlokaal

Het stemlokaal in Het Gement te Aalst zal, vanwege deze situatie, niet openen. Inwoners kunnen stemmen bij ’t Kruispunt op Kerkpad 4. Maandag 14 en dinsdag 15 maart kunnen inwoners op deze locatie vervroegd stemmen van 7.30 tot 21.00 uur.

Meer informatie of vragen?

Meer informatie over Oekraine en veelgestelde vragen staan op de pagina Oekraine. Met overige vragen kunt u terecht via oekraine@zaltbommel.nl.

?>