Crisisnoodopvanglocatie Aalst sluit per 15 mei 2022

Geplaatst op woensdag 11 mei 2022

Op 12 april ontving u van ons bericht over het besluit rondom de verlenging van de crisisnoodopvanglocatie Sporthal de Maayenbogerd. Hierin stond dat de crisisnoodopvang zo lang als nodig open bleef, met een maximale duur van 6 maanden.

Sluiting crisisnoodopvang

De locatie staat al een paar weken leeg. Dit komt onder andere doordat de noodopvanglocaties in de regio steeds beter geregeld zijn. De noodzaak voor de crisisnoodopvang is er dus niet meer. Daarom heeft de burgemeester besloten, in afstemming met de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, de locatie per 15 mei 2022 te sluiten.

Reguliere activiteiten in de sporthal

Vanaf maandag 16 mei is de sporthal leeg. In de loop van de aankomende weken zal deze weer beschikbaar zijn voor reguliere activiteiten. Daarover zullen verenigingen en bibliotheek zelf met hun leden contact opnemen.

Bijdrage in de opvang van Oekraïense vluchtelingen

Gemeente Zaltbommel wil uiteraard blijven bijdragen in de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Daarom zijn er momenteel gesprekken met de eigenaar van een pand in Zaltbommel wat geschikt is voor noodopvang. Bij een eventuele toekomstige noodsituatie houden we ons als gemeente beschikbaar voor crisisnoodopvang.

?>