Gemeenteraad installeert nieuwe burgerleden

Geplaatst op maandag 30 mei 2022

Op woensdagavond 1 juni om 19.30 uur leggen de door de politieke partijen van Zaltbommel voorgedragen burgerleden tegenover burgemeester Van Maaren de eed en belofte af.

Burgerleden ondersteunen de raadsfracties

Iedere fractie die is vertegenwoordigd in de gemeenteraad heeft de mogelijkheid om twee burgerleden en een plaatsvervangend burgerlid voor te dragen. Deze burgerleden mogen de fractie vertegenwoordigen in voorbereidende vergaderingen van de gemeenteraad. Deze voorbereidende vergaderingen worden in Zaltbommel carrouselvergaderingen genoemd. Burgerleden mogen niet deelnemen aan raadsvergaderingen, dat is voorbehouden aan gekozen raadsleden.

Extra raadsvergadering voor installatie

De installatie vindt plaats tijdens een extra raadsvergadering. Aansluitend aan de raadsvergadering is de eerste carrouselvergadering. Burgerleden kunnen direct deelnemen aan hun eerste overleg van de nieuwe bestuurlijke periode.

Overige benoemingen

Tijdens de extra raadsvergadering vinden naast de installatie van de burgerleden ook diverse andere benoemingen plaats. Zo kiest de gemeenteraad onder andere uit haar midden een plaatsvervangend voorzitter die de raadsvergaderingen leidt als de burgemeester afwezig is.

Volgen van de vergadering

De raadsvergadering van 1 juni start om 19.30 uur in het Stadhuis aan de Markt. Naar verwachting begint de aansluitende carrouselvergadering na een kleine pauze om 20.15 uur. De vergaderingen zijn beide te volgen via livestream op www.raadzaltbommel.nl en via de publieke tribune.

?>