De komende dagen zijn de temperaturen in de gemeente boven de 27 graden. Op de pagina over hitte leest u wat u kunt doen

Asielzoekers gearriveerd in Sporthal de Ring in Zaltbommel

Geplaatst op dinsdag 19 juli 2022

Dinsdag 19 juli om 14.30 uur is een bus met 52 asielzoekers aangekomen bij de crisisnoodopvanglocatie in Sporthal de Ring in Zaltbommel. De groep bestaat uit 4 gezinnen, een aantal alleenstaande mannen en alleenstaande vrouwen. Ze zijn afkomstig uit Syrië, Turkije, Pakistan, Iran, Marokko, Algerije, Eritrea en 2 mensen zijn stateloos.

Onhoudbare situatie Ter Apel

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft aan alle Nederlandse gemeenten gevraagd om met spoed opvangplekken voor asielzoekers beschikbaar te stellen. Dat deed het ministerie via de Veiligheidsregio’s. Dit om onder andere de onhoudbare situatie bij het asielzoekerscentrum in Ter Apel op te lossen.

Crisisnoodopvang. Van korte duur en sober ingericht

Door de gemeente Zaltbommel is Sporthal de Ring beschikbaar gesteld als crisisnoodopvanglocatie. Er worden maximaal 65 mensen opgevangen en de opvanglocatie is tot uiterlijk 1 oktober beschikbaar gesteld. De opvang is, gelet op de korte duur van opvang, sober ingericht. Benodigd personeel voor de uitvoering van de opvang, en alles dat daarbij komt kijken, wordt gecoördineerd door Veiligheidsregio Gelderland Zuid. Er is dagelijks voldoende personeel, medische begeleiding, en zowel overdag als ’s nachts beveiliging aanwezig op de locatie.

Inloopspreekuur voor vragen

Voor omwonenden wordt vanaf maandag 25 juli een wekelijks inloopspreekuur georganiseerd door de gemeente Zaltbommel. Iedere maandag, tot 1 oktober, van 18.00 tot 19.00 uur kunt u terecht met vragen aan de gemeente over uw omgeving. Deze inloop is in Hart van de Vergt (voorheen bekend als het VWT (Veiliger Wijkteam) gebouwtje, naast de Action).

Wilt u meer weten over de organisatie en de coördinatie van de opvang en daarbij horende activiteiten? Dan kunt u dagelijks contact opnemen met de locatiemanager op 06 21 35 11 80.

?>