De komende dagen zijn de temperaturen in de gemeente boven de 27 graden. Op de pagina over hitte leest u wat u kunt doen

Even voorstellen: wethouder Gijs van Leeuwen

Geplaatst op dinsdag 19 juli 2022

Wethouder Wonen, Cultuurhistorie, Ruimtelijke ontwikkeling en Openbare ruimte.

Sinds half juni hebben wij een nieuw college. Onlangs las u dit al in de Bommelerwaardgids. De komende weken stellen de wethouders zich persoonlijk aan u voor. Deze week: wethouder Gijs van Leeuwen.

“De Stadswallen, de buitenruimte (het gezicht van onze gemeente), wonen, monumenten, de haven, de betaalbare kleine huizen aan de Beersteeg, het landschap, ‘ons’ water, klimaatmaatregelen; ik mag er bij gezondheid weer vier jaar aan werken. En dat is maar een greep uit de onderwerpen. Omgevingswet, huisvesting internationale werknemers en stikstof.. ook die onderwerpen komen steevast over mijn bureau.

Het is een eer om daaraan invulling te mogen geven. In het belang van een mooie, groene, duurzame en ondernemende gemeente. In het belang van u, als inwoner, ondernemer, vereniging of instelling. Maar liever ben ik buiten het gemeentekantoor. Op de fiets een dorpsschouw uitvoeren. De plannen die er aankomen eerst ter plekke bekijken. Of een avondje vergaderen met de dorpsraad.

Bovendien mag ik als ‘dorpswethouder’ van Nederhemert, Bern, Poederoijen, Zuilichem en Nieuwaal nog extra inzet leveren voor onze mooie kernen.

Ik mag reeds vier jaar wethouder zijn in deze mooie gemeente. Zo’n periode is te kort om zaken die je in gang gezet hebt ook af te kunnen maken omdat sommige trajecten, denk aan bestemmingsplannen voor woningbouw of bedrijventerreinen, erg lang lopen. Ik heb er veel zin in om (ook) in deze collegeperiode te ‘blijven bouwen’ zoals de titel van ons programma heet. En dat in de breedste zin van het woord.

Hoewel woningbouw wel één van de belangrijkste opgave is voor de komende jaren. We doen het, in relatie tot de rest van Nederland, goed in Zaltbommel, maar we doen er nog een schepje bovenop en zoeken naar mogelijkheden om het verschil te kunnen blijven maken.

Zaltbommel mag trots zijn op de stad en de prachtige kernen. Kernen met ieder zijn eigen identiteit. In onze gemeente kijken mensen (nog) naar elkaar om. Iets om te koesteren. Ik hoop met Gods hulp de komende vier jaar de juiste en goede dingen te kunnen doen voor onze SAMENleving.”

wethouder Gijs van Leeuwen

Foto: André Dieterman

?>