De komende dagen zijn de temperaturen in de gemeente boven de 27 graden. Op de pagina over hitte leest u wat u kunt doen

Eerste gratis rijbewijs uitgereikt door wethouder Karima Bouchtaoui

Geplaatst op woensdag 27 juli 2022

In samenwerking met IrisZorg en gemeente Maasdriel lanceerden wij eerder dit jaar een Alcohol Verkeer Cursus voor jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar. Deze cursus wordt aangeboden om jongeren bewust te maken van de negatieve effecten van alcoholgebruik in het verkeer. Vanochtend haalde de eerste deelnemer zijn gratis rijbewijs af. Wethouder Karima Bouchtaoui reikte het document uit.

Wethouder Bouchtaoui reikt het eerste gratis rijbewijs uit aan  deelnemer Alcohol Verkeer cursus HenkJan MaasEerste gratis rijbewijs

Deelnemer HenkJan Maas volgde deze cursus en ronde hem af. Op onze kosten mocht hij daarom zijn rijbewijspas aanvragen. HenkJan: “Een erg interessante cursus en daarnaast heel praktisch dat ik het online kon volgen. Met vrienden heb ik het erover. Ik zeg ‘nee’ tegen alcohol wanneer ik nog moet rijden.”

Waarom wordt de cursus aangeboden?

Rijden onder invloed van alcohol vergroot de kans op verkeersongelukken. Jonge bestuurders zijn oververtegenwoordigd in de groep slachtoffers en bestuurders die betrokken zijn bij deze alcoholongevallen. Jongeren onder de 18 jaar in de Bommelerwaard hebben bovendien gemiddeld vaker recent alcohol gedronken en of binge gedronken (zwaar drinken, meer dan 4-6 glazen) dan de jongeren in de rest van de regio Gelderland-Zuid en in Nederland.

Alcohol Verkeer Cursus

IrisZorg geeft de online cursus. De cursus duurt 1,5 uur en hieraan nemen maximaal 25 jongeren per keer deel. Tijdens de cursus komen diverse onderwerpen aan bod, waaronder: verkeersveiligheid, alcoholgebruik en risico’s alcohol (en drugs) in het verkeer.
Als een jongere de cursus afrondt, dan krijgt hij of zij een certificaat. Het certificaat wordt alleen gegeven als hij of zij actief deelneemt aan de cursus. Jongeren hebben daarom een computer met microfoon en camera nodig om deel te nemen.

Gratis rijbewijs afhalen

Als de jongere het deelnamecertificaat meeneemt bij het aanvragen van het rijbewijs, kan hij/zij het rijbewijs gratis bij ons afhalen. Hij/zij hoeft dan dus geen leges te betalen. Dit aanbod is geldig tot 31 december 2022. Is bij de rijbewijsaanvraag geen certificaat ingeleverd? Dan geldt de korting niet. Wij kunnen namelijk géén leges terugbetalen.

Aanmelden?

Jongeren die rijles volgen kunnen zich aanmelden voor de cursus via preventie@iriszorg.nl. Hij/zij moet hierbij doorgeven: naam, geboortedatum, woonadres, e-mail en aan welke cursusdag hij/zij deel wil nemen. De data van de online cursussen zijn: 14 september, 12 oktober, 9 november en 7 december. Het tijdstip is van 19.00 tot 20.30 uur.

?>