Gemeente Zaltbommel verlengt crisisnoodopvang Sporthal De Ring

Geplaatst op zaterdag 10 september 2022

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft verzocht om de opvang in de bestaande crisisnoodopvanglocaties te verlengen tot eind 2022. De oorspronkelijke sluitdatum van de tijdelijke crisisnoodopvanglocaties was 1 oktober 2022. Het verzoek voor verlenging komt, omdat er landelijk nog steeds te weinig opvangplekken zijn voor asielzoekers. De burgemeester heeft besloten om de crisisnoodopvang in Sporthal De Ring te verlengen tot eind 2022.

Burgemeester Van Maaren zegt hierover: ‘Als de crisisnoodopvanglocatie per 1 oktober wordt gesloten, betekent dat dat de mensen die hier opgevangen worden terug moeten naar Ter Apel. Dat vind ik onverantwoord. De opvang verloopt goed en we bieden mensen hier rust en onderdak’.

Locatie Sporthal De Ring

De locatie blijft een kleinschalige crisisnoodopvanglocatie waar maximaal 65 mensen kunnen worden opgevangen. Het gaat om mensen van diverse leeftijden en nationaliteiten, alleenstaande volwassenen en gezinnen. Deze mensen willen asiel aanvragen of hebben dat al gedaan. Of ze hebben al asiel gekregen maar er is nog geen woning beschikbaar voor hen.

De opvang is sober ingericht. Benodigd personeel voor de uitvoering van de opvang wordt gecoördineerd door Veiligheidsregio Gelderland Zuid. Er is dagelijks voldoende personeel, medische begeleiding, en zowel overdag als ’s nachts beveiliging aanwezig op de locatie.

?>