Ontvang een plantenpakket en vergroen rondom de boomstam

Geplaatst op maandag 26 september 2022

Wilt u uw buurt helpen vergroenen? Doe dit tijdens het Nationale Boomspiegelfeest van 1 tot en met 9 oktober en u krijgt van ons de planten.

Nationale Boomspiegelfeest

Deze week heeft als doel zoveel mogelijk boomspiegels te vergroenen. Een boomspiegel is de (meestal) kale ruimte rond de stam van een boom. Wij hopen dat u in deze week een kale boomspiegel in uw straat omtovert tot een boomtuin.

Hoe doet u mee?

Heeft u een boomspiegel op het oog? Test dan eerst of deze geschikt is voor een boomspiegeltuin. Dit doet u met de test op de website van Guerrilla Gardeners

Is uw boomspiegel geschikt? Stuur dan een e-mail aan boomspiegel@zaltbommel.nl met uw naam en adres. We hebben een maximaal aantal pakketten, dus wees er snel bij!

Waarom vergroenen boomspiegel?

De boomspiegel wordt vaak gebruikt voor het neerzetten van fietsen of afvalzakken, maar het is dé ideale plek om uw buurt te vergroenen. Het aanleggen van een boomspiegel bevordert namelijk biodiversiteit, zuurstof voor de boom en zorgt ervoor dat water beter kan weglopen. Meer hierover laat deze video u zien.

?>