"Iedereen doet mee, iedereen wint"

Geplaatst op woensdag 2 november 2022

Column burgemeester Van Maaren.

"In onze gemeente, onze gemeenschap, doen we dingen samen. Met inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente. Ik ben er trots op dat er in deze Nationale Klimaatweek een prachtig programma van activiteiten is georganiseerd. Samen met én voor betrokken inwoners, ondernemers, kinderen en maatschappelijke organisaties. Tot en met zaterdag 5 november kunt u nog deelnemen aan inspirerende activiteiten. Kijk hiervoor op de pagina Nationale Klimaatweek.

De uitdaging die we hebben is groot. We moeten CO2 uitstoot verminderen en waardevolle grondstoffen opnieuw gebruiken. We werken aan nieuwe manieren van onze huizen verwarmen en wekken energie op uit zon en wind. Er zijn duidelijke doelen gesteld. In Zaltbommel werken we samen om daar aan bij te dragen. 
In een aantal Deals voor Duurzaamheid werken we met inwoners, woningcorporaties, glastuinbouwers, landbouwers en ondernemers aan een duurzame toekomst voor onze gemeente.
In uw eigen huis kunt u al besparen op energie door eenvoudige maatregelen. De energiecoaches van Energieloket Zaltbommel kunnen u daarbij helpen. Dat is ook goed voor uw portemonnee. 

Onze aarde is geen onuitputtelijke bron. Het is nodig om te werken aan een gezonde en duurzame toekomst voor huidige én toekomstige generaties. Dat is soms spannend en kan soms voelen alsof we iets op moeten geven. Maar in Zaltbommel doen we dat samen. Het biedt kansen en opent nieuwe mogelijkheden. Iedereen doet mee, iedereen wint."

Met een hartelijke groet,
P.C. (Pieter) van Maaren
Burgemeester Zaltbommel

?>