Koninklijke Erepenning voor Vereniging Vrijwillige brandweer Zaltbommel

Geplaatst op maandag 7 november 2022

Burgemeester Van Maaren reikte zaterdagavond 5 november een Koninklijke Erepenning uit aan de Vereniging Vrijwillige brandweer Zaltbommel. Dit deed hij tijdens een feestelijke jubileumavond in de kazerne van de brandweer aan de Steenweg in Zaltbommel.

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een koninklijke onderscheiding voor (sport)verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten. De Vereniging Vrijwillige brandweer Zaltbommel ontving deze Erepenning vanwege hun 100-jarig jubileum.

Brandweer Zaltbommel

De “Vereniging Vrijwillige brandweer Zaltbommel” is opgericht op 16 november 1921. Dit naar aanleiding van twee grote branden in de stad Zaltbommel, waarbij de bestrijding niet geheel vlekkeloos verliep. Het toenmalige gemeentebestuur vond dat het beter gestructureerd moest worden. Door de jaren heen zijn de verantwoordelijkheden van de vereniging diverse keren gewijzigd. Van volledige verantwoordelijkheid voor de organisatie tot wat het nu is: een actieve en maatschappelijk betrokken personeelsvereniging voor de brandweermensen van de post Zaltbommel.

100-jarig jubileum

De Vereniging Vrijwillige brandweer Zaltbommel vierde in 2021 hun 100-jarige jubileum. Hieraan is toen nauwelijks aandacht geschonken, vanwege de maatregelen rondom Covid-19. De vereniging heeft in 2022 een druk bezochte open dag gehouden en vierde 5 november het uitgestelde jubileum.

?>