Dag van de Mantelzorg op 10 november

Geplaatst op dinsdag 8 november 2022

Donderdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop we extra stilstaan bij wat de mantelzorger doet. Wij waarderen het enorm dat mantelzorgers zich zo inzetten voor een ander. Deze belastende rol van liefdevolle zorg wordt vaak onderschat. Samen met Welzijn Bommelerwaard zetten we daarom de mantelzorgers in het zonnetje met een heerlijke high tea op 10 november.

Mantelzorgvoucher

Wij vinden het belangrijk om onze mantelzorgers te ontlasten. Verleent u mantelzorg? Dan kunt u een mantelzorgvoucher aanvragen. Deze voucher heeft een waarde van 10 uur ondersteuning.
Zo kunnen wij u bijvoorbeeld helpen in het huishouden, zorgen voor uw naaste of kleine klusjes in en om het huis doen zodat u even uw handen vrij heeft.

Wanneer kunt u de voucher aanvragen?

U kunt de voucher aanvragen als:

  • u 3 maanden of langer minimaal 8 uur per week voor een ander zorgt
  • u of degene voor wie u zorgt in de Bommelerwaard woont

Hoe kunt u de voucher inzetten?

Met de voucher kunt u kosteloos 10 uur ondersteuning inzetten. De ondersteuning moet in de Bommelerwaard worden ingezet. Dit mag bij u zelf of bij degene voor wie u zorgt. U kunt kiezen uit de volgende drie mogelijkheden: zorg voor uw naaste, praktische ondersteuning in het huishouden en klus- en/of tuinhulp.

Voor meer informatie gaat u naar de pagina Mantelzorgvoucher

?>