Start verbouwing noodopvanglocatie Oekraïners aan Veilingweg 2 Zaltbommel

Geplaatst op dinsdag 24 januari 2023

Aan de Veilingweg 2 in Zaltbommel opent, naar verwachting, in april 2023 een tijdelijke noodopvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. De locatie aan de Veilingweg 2 is op dit moment een kantoorgebouw. In februari en maart 2023 wordt de locatie verbouwd. Wij hebben de omliggende bedrijven en omwonenden hierover geïnformeerd per brief.

Noodopvanglocatie

Een noodopvanglocatie is een locatie waar vluchtelingen langere tijd kunnen verblijven en waar dagelijks personeel aanwezig is. Overdag en ’s nachts is ook beveiliging aanwezig. De locatie aan de Veilingweg is alleen voor Oekraïense vluchtelingen. Er is plek voor de opvang van maximaal 104 mensen. De noodopvanglocatie zal voor de duur van twee jaar geopend blijven.

Onderzoek huisvestingslocatie internationale werknemers

De locatie aan de Veilingweg was al in beeld bij de gemeente voor het huisvesten van internationale werknemers. Gezien de noodzaak voor noodopvang van Oekraïners, wordt de locatie daar eerst voor ingezet. Wij zijn wel al gestart met het onderzoek om te bekijken of internationale werknemers hier in de toekomst kunnen wonen.

Achtergrond

De gemeente liet begin 2021 al weten dat zij onderzochten of deze locatie geschikt was voor een noodopvanglocatie. U leest hier het nieuwsbericht hierover.

?>