Duidelijkheid en eenvoud bij parkeren in de binnenstad van Zaltbommel

Geplaatst op maandag 13 februari 2023

Op donderdag 9 februari besloot de gemeenteraad van Zaltbommel over nieuw parkeerbeleid in de binnenstad van Zaltbommel. Het beleid is vernieuwd na een evaluatie van het huidige parkeerbeleid. Voor bewoners, bezoekers, ondernemers en werknemers van de binnenstad van Zaltbommel worden de regels voor parkeren eenvoudiger en duidelijker.

Er komen 4 verschillende zones

  • gratis parkeren (Beersteeg en Rotterdamse Bol)
  • parkeren met de blauwe schijf voor maximaal één uur. Deze zone heeft als doel het kort parkeren te faciliteren voor een snelle boodschap of kort bezoek (Markt, de gehele Waterstraat, Boschstraat)
  • een zone betaald parkeren met een tarief van € 0,75 per uur (Veerweg, Havendijk, Oude Wasserij)
  • een zone betaald parkeren met een tarief van € 1,25 per uur (parkeerterrein Omhoeken en binnen de vesting van de binnenstad met uitzondering van de zone parkeren met de blauwe schijf)

De nieuwe parkeerregels gelden van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 18:00 uur. Voor iedereen geldt overal gratis parkeren op maandag tot en met zaterdag van 18.00 tot 09.00 uur. Op alle zondagen en de officiële Nederlandse feestdagen is parkeren in de binnenstad gratis. Tijdens de periode van betaald parkeren kunnen vergunninghouders in de hele binnenstad gratis parkeren met hun vergunning, met uitzondering van de blauwe zone en de Gamerschestraat.

Gehandicaptenparkeerkaart

Voor mindervaliden blijft van kracht: bent u in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders of passagiers? Dan kunt u gebruik maken van de gehandicaptenparkeerplaatsen of van alle andere beschikbare parkeerplekken. Het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart geeft vrijstelling voor een eventuele betalingsplicht, maar geeft géén vrijstelling voor een eventuele tijdsduurbeperking (in de blauwe zone).

Nieuwe parkeerregels vanaf 1 juli 2023

Het nieuwe parkeerbeleid gaat van kracht vanaf 1 juli 2023. Tot 1 juli 2023 zijn de huidige parkeerregels van kracht en handhaven we volgens die regels.

?>