Lees pagina voor

Wij zoeken Junior Cyber Agents

2 april 2024

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, ook hier in onze gemeente Zaltbommel. Kinderen zijn steeds vaker online. Ze spelen games, appen en brengen veel tijd op social media door. Omdat kinderen zich niet altijd bewust zijn van de gevaren die ze online lopen zijn ze een kwetsbare groep en makkelijke prooi voor hackers en andere online criminelen. Daarom zetten wij en de politie ons samen in voor de online game HackShield. Zo proberen we kinderen bewust te maken van de gevaren op het internet.

HackShield

HackShield is een online game die kinderen tussen de 8 en de 12 jaar weerbaar maakt tegen internetcriminaliteit. Kinderen worden Cyber Agents die niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving, zoals hun ouders, opa of oma, beschermen tegen online criminaliteit.

Campagne

De komende maanden loopt een campagne waarin wij kinderen uit onze gemeente oproepen om HackShield te spelen en zich te ontpoppen tot Junior Cyber Agents. Aan het eind van de campagne worden de beste spelers officieel gehuldigd. HackShield kan online gespeeld worden op www.joinhackshield.nl (Deze link gaat naar een externe website).