Lees pagina voor

Start eerste Cultuurmakelaar gemeente Zaltbommel

2 mei 2024

Vanaf 1 mei start Mees Heijman als eerste Cultuurmakelaar binnen gemeente Zaltbommel. In opdracht van ons heeft Stichting Cultuurcluster Zaltbommel de Cultuurmakelaar geworven. Dit komt voort uit de Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen” die in 2023 door de gemeenteraad is aangenomen.

In mei 2023 nam de gemeenteraad de nieuwe Cultuurvisie “Verder Ontwikkelen”, Cultuur met aandacht, toegankelijkheid en verbinding aan. In die visie is een belangrijke rol weggelegd voor de Cultuurmakelaar. In het uitvoeringsplan spraken wij de wens uit om de cultuurmakelaar bij Stichting Cultuurcluster Zaltbommel onder te brengen. Wethouder Ed Goossens verheugt zich op de samenwerking. “De cultuurmakelaar brengt vraag & aanbod binnen onze gehele gemeente samen en is de verbinder en aanjager binnen het brede culture veld zowel voor jong als oud. Het is fijn dat we hierdoor een professionaliseringsslag kunnen maken naast de beleidsondersteuning vanuit onze gemeente”.

Directeur Ivo van Harmelen kijkt er naar uit dat de Cultuurmakelaar per 1 mei bij Stichting Cultuurcluster Zaltbommel in dienst treedt. “De werving is voortvarend verlopen. Met een kleine 20 kandidaten hadden we ook echt wat te kiezen. En gelukkig zaten er ook goede lokale, zoals Mees Heijman, kandidaten tussen”.

Meer informatie over Mees Heijman leest u deze week in de Bommelerwaardgids (Deze link gaat naar een externe website).

Mees Heijman