Lees pagina voor

Pieter van Maaren treedt per augustus terug als burgemeester van Zaltbommel

22 mei 2024

Het presidium van Zaltbommel en burgemeester Pieter van Maaren zijn overeengekomen dat de burgemeester per 1 augustus 2024 terugtreedt. Hiermee wordt het belang van de gemeente Zaltbommel volgens hen het beste gediend. In het presidium, het overlegorgaan van de gemeenteraad, zijn alle fracties vertegenwoordigd; alle fractievoorzitters nemen deel aan dit overleg. De burgemeester en het presidium zijn daarbij overeengekomen dat de burgemeester tot 1 augustus aanblijft.

Burgemeester van Maaren: “De afgelopen 5 jaar heb ik me met enthousiasme ingezet voor de gemeente Zaltbommel. Met veel plezier heb ik een bijdrage geleverd aan onze mooie gemeente. De invulling van het burgemeesterschap van deze prachtige gemeente heb ik als een eer ervaren.
De afgelopen periode ben ik op een negatieve manier in het nieuws gekomen. Dat is niet goed voor het openbaar bestuur, de gemeente Zaltbommel en voor mijzelf. Ik ben een burgemeester die zich richt op goede relaties. Dat is mijn karakter en ik wil dicht bij mijzelf blijven. Voor mij staat het zoeken van de verbinding altijd voorop, en dat is nu niet meer mogelijk. Ik heb en houd een warm hart voor Zaltbommel en haar inwoners. Ik zal zorgdragen voor een goed burgemeesterschap tot mijn opvolger aantreedt.”

Er wordt momenteel een vertrouwenscommissie ingericht. De commissaris van de Koning gaat zich samen met de commissie inzetten voor een spoedig vervolg van de invulling van het burgemeestersambt in Zaltbommel. Hierbij houdt de commissie het college, de ambtelijke organisatie en de inwoners van Zaltbommel op de hoogte van de uitkomsten.