Lees pagina voor

Containers luier- en incontinentiemateriaal

Luier- en incontinentiemateriaal afval kunt u kwijt in een van de twaalf speciale ondergrondse containers. Deze containers staan verspreid door de hele gemeente.

Wat mag er in?

In de containers mogen alleen luiers en incontinentiemateriaal. Andere materialen zoals washandjes, latex handschoenen, billendoekjes, zalfpotjes, tubes, stomazakken, bed-onderleggers of maandverband horen bij het restafval. Het is niet mogelijk deze producten te hergebruiken.

Hoe werkt het?

De container gaat open met de (rest)afvalpas. De afvalpas is al klaar voor gebruik, u hoeft hiervoor niks te doen. Het gebruik van deze container is kosteloos. Voor het weggooien zijn speciale inzamelzakken nodig. De inzamelzakken zijn 30 liter en gratis verkrijgbaar bij de volgende uitgiftepunten:

Geen afvalpas?

Heeft u nog geen afvalpas? Dan kunt u deze vanaf nu kosteloos aanvragen bij Avri (Deze link gaat naar een externe website).

Locaties containers

Er zijn 13 locaties in de gemeente Zaltbommel waar u uw luier- en incontinentiemateriaal afval kwijt kunt:

Wat gebeurt er met het incontinentiemateriaal en de luiers?

Van luiers en incontinentiemateriaal kan het plastic worden hergebruikt tot korrels voor nieuwe plastic producten. Ook komt er biogas vrij dat wordt omgezet in warmte. Dit zorgt dus voor minder restafval, besparing van CO2 en hergebruik van waardevolle grondstoffen. Kijk op www.vanluiernaargrondstof.nl (Deze link gaat naar een externe website) hoe afvalverwerker ARN dit doet.

Heeft u vragen?

Als u nog vragen heeft, neemt u dan contact op via info@zaltbommel.nl of telefonisch: 14 0418.