WOZ-waarde en taxatieverslag

Alle huiseigenaren betalen onroerendezaakbelasting (OZB). De hoogte van dit bedrag hangt af van de waarde van een pand of stuk grond. Dit noemen we de WOZ-waarde (waardering onroerende zaken). De gemeente stelt die waarde jaarlijks vast door te kijken naar verkoopprijzen van vergelijkbare woningen.

Taxatieverslag inzien via MijnOverheid:

Log in met DigiD en u kunt uw taxatieverslag direct inzien. U klikt op de button “Wonen” aan de linkerzijde van uw scherm. Onder het kopje “WOZ-gegevens” kunt u direct uw WOZ-gegevens bekijken en het taxatieverslag raadplegen.

Taxatieverslag inzien

Taxatieverslag aanvragen

Log in met DigiD en vraag uw taxatieverslag online aan. In het verslag staan de gegevens van uw woning en de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen. U kunt ook uw taxatieverslag per post opvragen of bellen naar 14 0418.

Toelichting WOZ-beschikking en gemeentelijke belastingen

In de toelichting (PDF, 181.9 kB) leest u meer over de WOZ-beschikking en de tarieven van de gemeentelijke belastingen.

Wijziging: waarderen op basis van gebruiksoppervlakte

Vanaf 2022 wordt de WOZ-waarde van uw woning niet meer bepaald op basis van de inhoud (m3), maar op basis van de gebruiksoppervlakte (m2). Dit is een wettelijke wijziging om landelijk aan alle woningeigenaren meer duidelijkheid en eenheid te geven.

Wat is de gebruiksoppervlakte?

Meer informatie over de gebruiksoppervlakte vindt u in de bijlage “veel gestelde vragen over gebruiksoppervlakte” (PDF, 171.4 kB).

WOZ-beschikking en/of aanslag gemeentelijke belastingen niet juist?

Bent u van mening dat de WOZ-beschikking en/of aanslag gemeentelijke belastingen niet juist is? Neemt u dan direct contact op met het team belastingen. Dit kan per mail via belastingen@zaltbommel.nl of via het reactieformulier WOZ-beschikking/aanslag gemeentelijke belastingen 2022 (PDF, 136.1 kB). Dit ingevulde formulier stuurt u naar belastingen@zaltbommel.nl of per post naar: Postbus 10.002, 5300 DA Zaltbommel. In beide gevallen nemen wij uiterlijk binnen twee werkdagen contact met u op. Telefonisch reageren kan ook via 14 0418.

Bezwaar tegen WOZ-waarde

Bent u het niet eens met de aanslag, dan dient u binnen zes weken na de dagtekening bezwaar in. Dit doet u direct online of door een bezwaarformulier WOZ 2022 (PDF, 185.0 kB) uit te printen, in te vullen en op te sturen naar: Postbus 10.002, 5300 DA Zaltbommel. Inscannen en per mail versturen naar info@zaltbommel.nl kan ook.

Bezwaar indienen door een WOZ-bureau 

Het is niet nodig dat u een extern bureau inschakelt voor het indienen van uw bezwaarschrift. Ook aan het indienen van een bezwaarschrift door een zogenaamd no-cure-no-pay bureau zijn namelijk kosten verbonden. Op de pagina WOZ-bezwaar laten indienen door een WOZ-bureau vindt u meer informatie hoe het werkt.

?>