WOZ-waarde en taxatieverslag

De WOZ-waarde staat op uw aanslag gemeentelijke belastingen (taxatieverslag). U bekijkt het verslag online via MijnOverheid.nl.
Alle huiseigenaren betalen onroerendezaakbelasting (OZB). De hoogte van dit bedrag hangt af van de waarde van een pand of stuk grond. Dit noemen we de WOZ-waarde (waardering onroerende zaken). De gemeente stelt die waarde jaarlijks vast door te kijken naar verkoopprijzen van vergelijkbare woningen.

Taxatieverslag online bekijken

Via MijnOverheid.nl bekijkt u direct uw taxatieverslag van uw woning, bedrijfsgebouw of stuk grond. U heeft hiervoor wel een DigiD-code nodig van de persoon die op de aanslag/ beschikking staat. Heeft u nog geen DigiD-code? Vraag de code dan aan via www.digid.nl.
Wanneer u ingelogd bent op de site MijnOverheid.nl klikt u op 'mijn persoonlijke gegevens'. Daarna ziet u een overzicht van verschillende overheidsinstanties, waaronder ook een kopje met WOZ.

Betalen OZB

Wilt u in meer termijnen betalen? Vraag dan online automatische incasso aan. Hier kunt u ook uw automatische incasso heel eenvoudig wijzigen of stopzetten. Houd uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord bij de hand. Betalen via een overboeking kan natuurlijk ook. Lees meer over automatische incasso en overboeking op de pagina 'Betalen gemeentelijke belastingen.

Hoeveel betaalt u?

Bereken uw gemeentelijke lasten met de Lokale Lasten Calculator. Deze rekentool vergelijkt de uitkomst meteen met de lasten in het voorgaande jaar. Ook vergelijkt de tool de lasten met die in een andere gemeente naar keuze.

Bezwaar tegen WOZ-waarde

Bent u het niet eens met de aanslag, dan dient u bezwaar in. Dit doet u direct online of door een bezwaarformulier woz (PDF, 298.0 kB) uit te printen, in te vullen en op te sturen naar: Postbus 10.002, 5300 DA Zaltbommel. Inscannen en per mail versturen naar info@zaltbommel.nl kan ook.

Kopie taxatieverslag aanvragen

Log in met DigiD en vraag uw taxatieverslag direct online aan. In het verslag staan de gegevens van uw woning en de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen. U kunt ook uw taxatieverslag per post opvragen of bellen naar 14 0418.

Online aanvragen

Toelichting WOZ-beschikking en gemeentelijke belastingen

In de toelichting (PDF, 281.1 kB) leest u meer over de WOZ-beschikking en de tarieven van de gemeentelijke belastingen.