Trouwlocaties

Zaltbommel heeft naast het gemeentekantoor nog acht trouwlocaties met veelal historische uitstraling. Deze locaties bieden alle voorzieningen om ervoor te zorgen dat uw huwelijksdag 'de mooiste dag van uw leven' wordt.

Ook is het mogelijk om in de gemeente Zaltbommel een eigen trouwlocatie te kiezen. Op de pagina Eigen locatie leest u meer over de voorwaarden.

Heeft u een geschikte locatie voor uw huwelijk gevonden? Bel dan eerst de beheerder van de locatie en neem daarna contact op met Burgerzaken via 14 0418.

Huis Brakel

Met zijn romantische ligging aan het rand van het Brakelse bos, is dit een schitterende locatie om uw plechtigheid te laten plaatsvinden. Dit herenhuis heeft een trouwkamer met een aparte en sfeervolle uitstraling. Buiten Huis Brakel, in het Brakels bos kunnen fraaie foto’s worden gemaakt. U kunt hier terecht met 60 personen.

Indien uw huwelijk vóór 1 april 2018 plaatsvindt neemt u contact op met Huis Brakel: info@deheerenvansuylighem.nl.Tel: (0418) 67 16 44.
Voor huwelijken die ná 1 april 2018 plaatsvinden neemt u contact op met team Burgerzaken van de gemeente Zaltbommel.

Oude Stadhuis

Het stadhuis, met zijn bijzondere entree, ligt aan de Markt in het historische stadje Zaltbommel. Een brede trap en een heus bordes passeert u voor u het oude gedeelte van het stadhuis binnenkomt.

In de klassieke trouwzaal kunt u terecht met 65 personen. Neem voor beschikbaarheid van deze locatie eerst contact op met de beheerder van Cello, Mevr. Jolanda van der Leest. Email: inderooszaltbommel@cello-zorg.nl. Tel: 088-34 52 785 of 06-46 20 01 76. Daarna neemt u contact op met het gemeentekantoor voor het vastleggen van de afspraak. De beheerder van In de Roos beschikt over zes parkeerontheffingen voor gasten van het bruidspaar. Deze ontheffingen kunnen op de dag zelf op verzoek aan het bruidspaar of de ceremoniemeester worden uitgereikt.

Slot Loevestein

Het romantische middeleeuwse slot ligt waar Maas en Waal samen vloeien. Het ademt de sfeer van vroegere tijden uit. In de winter en het vroege voorjaar is Slot Loevestein door het hoge water soms alleen bereikbaar per boot. In deze trouwlocatie kunt u met 50 personen terecht.

Neem eerst contact op met Slot Loevestein voor beschikbaarheid en huur van de locatie: www.slotloevestein.nl. Daarna neemt u contact op met het gemeentekantoor voor het vastleggen van de afspraak.

Kasteel Nederhemert

Op het eiland Nederhemert, ligt het statige kasteel Nederhemert. Het is sinds 2005 gerestaureerd en beschikbaar als trouwlocatie. De mooie natuurvriendelijke omgeving en een schitterend kasteel maken het geheel compleet. U kunt hier met 50 gasten terecht. Neem eerst zelf contact op met kasteel Nederhemert voor beschikbaarheid en huur van de locatie www.kasteelnederhemert.nl. Daarna neemt u contact op met het gemeentekantoor voor het vastleggen van de afspraak.

De Verdraagzaamheid

De Verdraagzaamheid is een uniek sociëteitsgebouw met een geweldig uitzicht over de rivier de Waal. Het statige gebouw uit 1871 met een heus bordes ligt aan de Waalkade in de oude binnenstad van Zaltbommel. U kunt hier met 60 gasten terecht. Neem eerst contact op met De Verdraagzaamheid voor beschikbaarheid en huur van de locatie. Daarna neemt u contact op met het gemeentekantoor voor het vastleggen van de afspraak. De beheerder van De Verdraagzaamheid beschikt over zes parkeerontheffingen beschikbaar voor gasten van het bruidspaar. Deze ontheffingen kunnen op de dag zelf op verzoek aan het bruidspaar of de ceremoniemeester worden uitgereikt.

Contact
Anthony Blom, telefoon: 0418 518 394, e-mail: info@verdraagzaamheidzaltbommel.nl.

Sint Maartenskerk

Van verre zichtbaar staat, binnen de wallen van de stad Zaltbommel, de Sint-Maartenskerk. Een zeldzaam én mooi voorbeeld van Nederrijnse gotiek. De middeleeuwse kerk, met imposante toren, is van binnen fraai voorzien van kleurige wand- en gewelfschilderingen. Al eeuwen lang wordt dit Rijksmonument gebruikt voor het inzegenen van huwelijken. Niet alleen kerkelijke huwelijken maar ook het burgerlijk huwelijk kan hier plaatsvinden.

In de directe omgeving en in de Bommelerwaard, zijn genoeg faciliteiten voor een feestelijk vervolg van uw trouwdag.
Wij nodigen u van harte uit om te komen kijken. De beheerder kan dan - geheel vrijblijvend - samen met u een passend arrangement samenstellen.
Daarna neemt u contact op met het gemeentekantoor voor het vastleggen van de afspraak.

Contactgegevens Sint Maartenskerk
Sint-Maartenskerk, Kerkplein 1, 5301 EK Zaltbommel www.maartenskerk.nl.
Telefoon (0418) 51 38 93 of beheerder@maartenskerk.nl.

Gasthuiskapel

De Gasthuiskapel ligt in de historische binnenstad van Zaltbommel en ademt historie, prestige en intimiteit. Deze mooie trouwlocatie biedt vele extra mogelijkheden in de omgeving, zoals vele mooie fotolocaties. Een unieke plek dus voor uw trouwdag! U kunt hier terecht met 130 gasten.

Neem eerst contact op met de Gasthuiskapel voor beschikbaarheid en huur van de locatie Gasthuiskapel.
Daarna neemt u contact op met het gemeentekantoor voor het vastleggen van de afspraak.

Gemeentekantoor aan de Hogeweg

In het gemeentekantoor sluiten wij alle kosteloze huwelijken.