Glasvezelproject in buitengebied Rivierenland loopt goed

Geplaatst op maandag 17 juni 2019

De afgelopen weken konden inwoners van de kleine kernen en de buitengebieden van, onder andere onze gemeente, zich aanmelden om mee te doen aan een regionaal glasvezelproject. Regio Rivierenland zette dit project samen met Digitale Stad op. Het project verloopt succesvol, want de gestelde minimale deelname door Digitale Stad is gehaald. De gemeenteraden zijn kort na de zomer aan zet om een gezamenlijke uitvoeringsorganisatie (gemeenschappelijke regeling) voor de aanleg en het beheer van het netwerk op te richten. 

Resultaten

Digitale Stad stelde als voorwaarde een aanmeldingspercentage van 50% van de inwoners in buitengebieden en kleine kernen tezamen vóór 12 juni. In de buitengebieden (doelgebied Regio Rivierenland) is het percentage gehaald. In de kleinere kernen waar matige internetverbinding is (doelgebied Digitale Stad), is het voldoende om het project te laten doorgaan. Het laatste woord is nu aan de gemeenteraden binnen de regio. Zij nemen na het zomerreces een definitief besluit over de oprichting van een gezamenlijke uitvoeringsorganisatie (gemeenschappelijke regeling) voor de aanleg en het beheer van het netwerk. Bij positieve besluitvorming start de aanleg van het glasvezelnetwerk nog dit jaar.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit project kijk op: https://digitale-stad.nl/rivierenland en https://breedbandrivierenland.nl/

?>