In verband met de coronacrisis werken wij nu op afspraak. Maak direct online een afspraak  of bel met 14 0418

Maaien van bermen en watergangen

Geplaatst op woensdag 17 juni 2020

De komende weken maait onze aannemer de bermen en watergangen die in ons beheer zijn. De meeste bermen maait hij helemaal. Daar waar de bermen breed genoeg zijn, maait de aannemer alleen de eerste meter vanaf de weg. Het maaisel laat hij liggen. De resterende berm maait hij deze ronde niet mee. Hierdoor komt er meer variatie aan veldbloemen en insecten.

Proef bij sommige wegen

Als pilotproject maait en ruimt de aannemer langs diverse wegen binnen de gemeente alleen een strook van 1 meter breed. Dit maaisel ruimt hij daarna direct op. Het ruimen van het vrijgekomen maaisel zorgt dat de bodem schraler wordt. Dit vergroot de diversiteit van de flora in de berm. Dit klinkt tegenstrijdig, maar sommige soorten planten doen het juist goed op schralere grond.

Route

De aannemer voert de werkzaamheden uit via de volgende route uit: Nederhemert, Nederhemert-Zuid, Delwijnen, Kerkwijk, Bruchem, Zaltbommel, Gameren, Nieuwaal, Zuilichem, Brakel, Poederoijen en Aalst. Hij start op 15 juni en is naar verwachting half juli klaar met het werk.

Alleen bermen in beheer gemeente gemaaid

De aannemer maait de bermen en watergangen die in ons beheer zijn. Dat betekent niet dat alle watergangen in de gemeente Zaltbommel gemaaid worden. De sloten die in eigendom zijn van bijvoorbeeld het Waterschap en natuurorganisaties worden volgens hun eigen planning gemaaid. Die komt niet altijd overeen met onze planning.