In verband met de coronacrisis werken wij nu op afspraak. Maak direct online een afspraak  of bel met 14 0418

Start werkzaamheden Bastions in De Waluwe

Geplaatst op woensdag 9 september 2020

De Waluwe kreeg de afgelopen jaren in rap tempo vorm. Woningen en wegen werden aangelegd. Dit stond allemaal in het stedenbouwkundig plan: het plan voor de vormgeving van de wijk. Hierin stond ook een plan voor de bastions aan de Hogeweg. De verhoging ligt er al, nu volgt de inrichting. Er komen onder andere bomen en speeltoestellen. De uitvoering start half september. Volgens de planning zijn de bastions eind dit jaar klaar.

De verhoogde bastions vormen met de parkeerterreinen een buffer tussen de Hogeweg en de bedrijven. Door de verhoogde ligging en het talud wordt de Hogeweg uit het zicht onttrokken. Ze krijgen een groene, recreatieve inrichting zodat er straks gespeeld en gerecreëerd kan worden.

Kleurrijke bloemen en bomen

De bastions worden ingezaaid met een meerjarig bloemenmengsel. Het duurt even voordat het goed tot ontwikkeling komt. Vanaf het tweede jaar is het bloemrijk. Voor het eerste jaar worden daarom akkerbloemen mee gezaaid. Deze soorten (bijvoorbeeld klaproos en korenbloem) verdwijnen weer, terwijl de meerjarige bloemen tot ontwikkeling komen. Ook komen er verschillende bomen, die na elkaar bloeien of een bijzondere herfstkleur hebben. Op het meest linkse veldje, (dit is in feite geen bastion, want geen verhoging) komen alleen bomen.

Bastion 1

Hier komt een oplopend pad omhoog, met stapstammen en een balansbalk langs de route. Bovenop komt een bankje, een duikelrek en via de glijbaan of de trap kan je weer naar de weg terug. De JOP (jongeren ontmoetingsplek) die er nu staat krijgt een nieuwe plek. De JOP wordt weggehaald bij de aanleg van dit bastion. Vanwege de aanleg van de snelle fietsroute tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch wordt de vorm van het bastion aangepast.

Bastion 2

Ook hier komt een oplopend pad, met een balkenbrug en balansbalk langs de route omhoog. Bovenop komen een bankje, een trampoline en een plateauwip. Via de glijbaan of een hellingklimmer kan je naar beneden. Natuurlijk is er ook een trap. De vorm van dit bastion verandert ook nog iets.

Bastion 3

Het derde bastion wordt groter en lager dan het nu is. Hier komt een oplopend pad met daar langs balanceertoestellen. Bovenop komen bankjes, een slackline en een vogelnestschommel. Ook is er een trap naar beneden.

Planning

De aannemer start half september met de aanleg van de bastions. De aanplant van bomen gebeurt als laatste, in oktober. September/oktober is ook de beste periode voor het zaaien van het bloemenmengsel.

Vragen?

Wie vragen heeft over de inrichting van de bastions kan contact met ons opnemen via 14 0418. Vraag naar mevrouw Jooren. 

Meer groen in De Waluwe volgt

In de wijk zelf komt er nog meer groen en recreatie. De hofjes tussen de huizen moeten bijvoorbeeld nog ingericht worden. Als dat aan de orde is, gaan we met de betreffende bewoners in overleg over de inrichting.