Door de coronacrisis werken wij nu op afspraak.  Bel met 14 0418 of mail naar kcc@zaltbommel.nl en vermeld uw telefoonnummer. 

Snel statiegeld op blikjes? Yes We Can!

Geplaatst op dinsdag 12 januari 2021

Statiegeld op blikjes? Yes We Can! Met deze slogan starten wij samen met 140 andere gemeenten, bedrijven en organisaties vandaag de campagne van de Statiegeldalliantie. Wij vinden dat er - net als statiegeld op plastic flesjes - ook statiegeld op drankblikjes moet komen want dat zorgt voor minder zwerfafval.

Wethouder Posthouwer: “Het aantal blikjes in de natuur stijgt en dat zien we ook in de gemeente Zaltbommel. Die blikjes zorgen voor milieuvervuiling, zieke dieren, verlies van waardevolle grondstoffen, ergernis en hoge opruimkosten. Statiegeld is een bewezen oplossing om dit probleem tegen te gaan. De politieke wil voor statiegeld op blikjes is er ook. De wetgeving ligt klaar. Daarnaast willen steeds meer bedrijven snel duidelijkheid voor de nodige investeringen. Statiegeld op blikjes is onvermijdelijk. Er is gewoon geen reden om nog langer te wachten.”

Eerder besluiten over statiegeld op blikjes

1 juli 2021 wordt statiegeld op kleine plastic flesjes ingevoerd. De regering wil pas in het najaar 2021 besluiten over statiegeld op drankblikjes. Wij en de andere deelnemers van de Yes We Can!-campagne moedigen de regering aan om eerder een besluit te nemen.

Wethouder Posthouwer: “Het besluit voor statiegeld op blikjes is binnen handbereik en kan zelfs nog deze regeerperiode.”

Ook meedoen aan de Yes We Can!- campagne?

Sinds 2017 vragen de leden van de Statiegeldalliantie aan de Nederlandse en Belgische regering om statiegeld op blikjes. Elke gemeente, bedrijf of organisatie kan zich geheel gratis aansluiten bij de kleurrijke Yes We Can-campagne. Ook als ze niet aangesloten zijn bij de Statiegeldalliantie. Kijk voor meer informatie op de website van de statiegeldalliantie