De komende dagen zijn de temperaturen in de gemeente boven de 27 graden. Op de pagina over hitte leest u wat u kunt doen

Veilig op vakantie: hoe hard zijn uw autobanden?

Geplaatst op donderdag 14 juli 2022

Gaat u met de auto op vakantie? Zorg dan dat uw autobanden op juiste spanning zijn. Op de parkeerplaats tussen de Hogeweg en de Jip en Jannekelaan in Zaltbommel, tegenover Van der Valk Hotel, staat een ‘Slimme Bandenpomp’. Hiermee kunt u gratis de bandenspanning van uw auto controleren en op de gewenste spanning brengen.

Een schonere en veiligere samenleving

Met de plaatsing van de Slimme Bandenpomp dragen wij bij aan een schonere en veiligere samenleving. Wethouder Willem Posthouwer: “Automobilisten kunnen gratis en op een gebruiksvriendelijke manier gebruikmaken van deze bandenservice en direct hun CO2-uitstoot verminderen en veiliger de weg op.” Wij hebben deze Slimme Bandenpomp, die op zonne-energie werkt, gehuurd voor een periode van vijf jaar. De pomp is ontwikkeld door de organisatie Band op Spanning.

Brandstofbesparing

De juiste bandenspanning is beter voor het milieu. U verbruikt namelijk minder brandstof waardoor er ook minder CO2 wordt uitgestoten. Bovendien slijten uw banden minder snel, waardoor er minder bandenslijpsel in het milieu terechtkomt. De bandenpomp is door iedere automobilist eenvoudig te gebruiken. Annelies Dekker, een inwoner uit Zaltbommel, deelt haar ervaring:

“Afgelopen week heb ik na lange tijd weer eens mijn autobanden op spanning laten nakijken. Via mijn werk kreeg ik de tip van deze slimme bandenpomp. De juiste bandenspanning wordt op kenteken opgevraagd. Zo zag ik direct dat er te weinig lucht in de banden zat. De touchscreen display zorgt voor gemak en geeft tijdens het gebruik aan wat er precies gebeurt. Nadat de banden op juiste spanning zijn, wordt direct mijn besparing in euro’s, liters brandstof en verminderde CO2-uitstoot getoond. Ontzettend fijn dat deze (gratis) mogelijkheid er is. Nu kan ik met een gerust gevoel op vakantie en weet ik direct wat het mij oplevert.”

Veiligheid

Een goede bandenspanning is belangrijk voor de wegligging en daarmee voor de veiligheid van uw auto. Goed opgepompte banden verhogen de grip en verkorten de remweg. De Slimme Bandenpomp helpt automobilisten niet alleen klimaatvriendelijker de weg op, maar verbeteren ook de verkeersveiligheid. Dit geldt ook voor medeweggebruikers.

Verspreid door heel Nederland

Slimme Bandenpompen staan door heel Nederland. Door het probleem van onderspanning op te lossen, bespaart Nederland jaarlijks:

  • 200 miljoen liter brandstof
  • 750.000 banden
  • 400.000 ton CO2-uitstoot
  • 400 miljoen euro

Let op: de Slimme Bandenpomp op de parkeerplaats tussen de Hogeweg en de Jip en Jannekelaan is 24/7 toegankelijk. De bandenpomp is bedoeld voor personenauto’s en is niet geschikt voor campers.

?>