Voedselkast door en voor elkaar

Geplaatst op maandag 21 november 2022

Vanaf maandag 21 november staat er een voedselkast in de ontvangsthal van het gemeentekantoor in Zaltbommel. Wethouder Bouchtaoui verzorgde samen met Buurtteam Zaltbommel en ‘De Helpende Handjes’ de opening. De voedselkast komt in een tijd dat het leven alsmaar duurder wordt en veel mensen moeite hebben om rond te komen.

Geven en ontvangen

Wethouder Bouchtaoui: “Stijgende prijzen zorgen ervoor dat steeds meer inwoners hun boodschappen moeilijk kunnen betalen. De voedselkast is er door en voor de inwoners. Iedereen die iets nodig heeft, pakt er iets uit. En iedereen die wat kan missen, zet er iets in.”

Het idee achter de voedselkast is dus ‘geven en ontvangen zijn één’. Inwoners mogen de kast vullen met producten die lang houdbaar zijn zoals blikken soep, koeken, potjes groente, macaroni, en andere levensmiddelen. Verzorgingsproducten zoals shampoo of tandpasta zijn ook welkom. 

Meer informatie?

De voedselkast is geopend tijdens de openingstijden van het gemeentekantoor aan de Hogeweg 11 in Zaltbommel. Meer informatie is verkrijgbaar bij het Buurtteam Zaltbommel via 06-12985819.

Wethouder Bouchtaoui staat bij voedselkast bij entree Gemeentekantoor

?>