Lees pagina voor

Ook uw winkel of restaurant toegankelijker?

8 januari 2024

Stelt u zich voor dat u een fysieke beperking heeft. U kunt geen traplopen en u wilt gaan shoppen, een drankje drinken of een hapje eten? Wat is dan voor u het allerbelangrijkste om van een locatie te weten? Precies: of deze toegankelijk is! Ook in onze gemeente vinden we het belangrijk dat publieke gebouwen en de openbare ruimte zo toegankelijk mogelijk zijn voor alle inwoners. Daarom werken we samen met MKB-Nederland en de organisatie Ongehinderd aan de MKB Toegankelijke Route Zaltbommel.

MKB Toegankelijke Route

Met de MKB Toegankelijke Route stimuleren we ondernemers hun winkel of restaurant zo toegankelijk mogelijk te maken voor mensen met een fysieke beperking. Winkels, restaurants, maar ook culturele en toeristische attracties worden gepresenteerd in routes en in de landelijke Ongehinderd app en website.

Wat betekent een deelname aan deze route:

  • Uw zaak wordt in kaart gebracht door een expert van Ongehinderd.
  • Uw zaak wordt gepresenteerd in de MKB Toegankelijke Route Zaltbommel en in de Ongehinderd app/website, met een positieve insteek.
  • Meer dan 350.000 mensen door het hele land maken al gebruik van deze app en website, meer dan 15.000 locaties zijn al aangesloten en bijna 100 gemeenten doen al mee!
  • U ontvangt ook praktische tips en adviezen op maat.

Dankzij een samenwerking met MKB-Nederland VNO-NCW en de gemeente worden de aansluitkosten gedeeld bij deelname aan de route. MKB-Nederland en de gemeente betalen het grootste gedeelte van het bedrag, allebei € 100,- per deelnemer aan de route. Voor u als ondernemer kost het aansluiten bij de route € 50,-.

U zit nergens aan vast. Na een jaar krijgt u een aanbod om uw aansluiting te verlengen.

Doet u mee?

Dus bent u ondernemer met een winkel, restaurant of andere publieke locatie in onze gemeente? Meldt u zich dan aan voor de MKB Toegankelijke Route. Aanmelden kan via aanmelden@ongehinderd.nl.