Lees pagina voor

"Brand"

5 februari 2024

"In de nacht van vrijdag 12 januari werden we opgeschrikt door een grote brand bij Textielhandel Lemetex. De bedrijfshal, gevuld met kussens en dekens, ging in vlammen op. Dat laat een diepe indruk achter.

Mijn eerste betrokkenheid ging, en gaat, uit naar de getroffen ondernemer en zijn medewerkers. Je bedrijf en je werkplek in zo’n korte tijd volledig verwoest zien raken is een indringende gebeurtenis. Met het college van burgemeester en wethouders houden we contact met hen. We laten weten dat we als gemeenschap achter hen staan in deze moeilijke tijd.

Voor alle ondernemers op bedrijventerrein de Wildeman is een brand van deze omvang een heftige ervaring. Bij sommigen van hen is schade door water en/of de hitte. De angst voor wat had kunnen gebeuren heeft voor velen tijd nodig om een plek te krijgen.

Bij een dergelijke grote brand zijn meerdere hulpdiensten nodig. Men spreekt op zo’n moment van een GRIP 1 situatie. De coördinatie komt dan in handen van de Veiligheidsregio. Die zorgen voor de bestrijding van het incident. En zij zorgen voor communicatie erover. Van heinde en verre zijn brandweerkorpsen bezig geweest om de brand te bestrijden. Zij hebben met man en macht gewerkt. En hebben kunnen voorkomen dat de brand zich verder verspreidde.

Grote dank en veel eer voor het moedige werk van de brandweer, de hulpdiensten en onze ambtenaren voor hun kordate optreden.

In tijden van tegenspoed zijn we samen sterker dan alleen. De veerkracht van onze gemeenschap en de kracht van onze saamhorigheid zijn belangrijk in dit soort situaties. Samen kunnen we het verschil maken."

Met vriendelijke groet,
P.C. (Pieter) van Maaren
burgemeester Zaltbommel