Lees pagina voor

Vergunning voor bed and breakfast

U wilt een bed & breakfast beginnen. De Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) behandelt deze aanvragen namens de gemeente.

Wat moet u doen?

U moet hiervoor een omgevingsvergunning aanvragen. Dit kunt u zelf regelen in het omgevingsloket (Deze link gaat naar een externe website). Gebruik in het omgevingsloket het aanvraagformulier voor de activiteit ‘Afwijken van regels in het omgevingsplan’. 

Eerst laten beoordelen

Laat uw aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het starten van een bed & breakfast beoordelen door de ODR. Vraag daarvoor een vooroverleg aan. Dit doet u met een conceptverzoek. De ODR denkt dan mee over uw plan en beoordeelt namens de gemeente of uw plan kans van slagen heeft. Lees meer over het aanvragen van een vooroverleg door een conceptverzoek in te dienen (Deze link gaat naar een externe website).

De kosten voor een vooroverleg zijn € 510,00.

Kosten voor een bed & breakfast

Het behandelen van de aanvraag om een bed & breakfast te beginnen brengt kosten (leges) met zich mee. De kosten staan in de legesverordening 2024 (Deze link gaat naar een externe website). De leges zijn afhankelijk van de activiteiten die nodig zijn om een vergunning te verlenen. Per activiteit wordt een legesbedrag in rekening gebracht.

Vragen over een bed & breakfast?

Neem dan contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). Deze beoordeelt en adviseert over uw vergunning of melding namens de gemeente. Zij nemen uw vraag in behandeling en beantwoorden deze.

De ODR is te bereiken via (0344) 579 314 (ma-do 09.00-17.00 uur; vr 09.00-13.00 uur) of via info@odrivierenland.nl.