Lees pagina voor

Blauwe zone

In de binnenstad kunt u gratis parkeren met een parkeerschijf in de blauwe zone. Parkeerplaatsen in de blauwe zone kunt u herkennen aan de blauwe lijn aan de zijkant.

Deze straten vallen onder de blauwe zone:

Hoe lang mag ik in een blauwe zone parkeren?

In een blauwe zone mag u maximaal één uur gratis parkeren. De blauwe zone geldt op maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur. Het gebruik van een parkeerschijf in de blauwe zone is verplicht. Buiten deze tijden en op feestdagen is parkeren hier gratis. Er is dan geen tijdslimiet van één uur.

Parkeerschijf instellen

Op een blauwe parkeerschijf moet het tijdstip van aankomst worden weergegeven. Deze mag op het eerstvolgende halve of hele uur worden afgerond. Komt u bijvoorbeeld om 09.10 uur aan, dan mag de parkeerschijf op 09.30 uur worden ingesteld. Op een blauwe parkeerschijf kunnen namelijk alleen halve en hele uren worden aangegeven. Let op dat u de parkeerschijfwijzer nauwkeurig op het juiste streepje zet. De parkeerschijf legt u vervolgens zichtbaar neer op het dashboard aan de kant van het trottoir. U mag de parkeertijd niet verlengen door de aankomsttijd tussentijds te verschuiven zonder de auto te verplaatsen.

Parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart

Met een gehandicaptenparkeerkaart hoeft u in de blauwe zone geen parkeerschijf te gebruiken. U mag hier zo lang parkeren als u wilt. Zorg wel dat uw gehandicaptenparkeerkaart goed zichtbaar is in uw voertuig.