Lees pagina voor

Gehandicaptenparkeerkaart

Voor wie?

Heeft u een langdurige (meer dan een half jaar) lichamelijke beperking waardoor u met de gebruikelijke hulpmiddelen niet meer dan 100 meter kunt overbruggen? Of bent u voor vervoer van deur tot deur continu afhankelijk van de hulp van de bestuurder? In beide gevallen kunt u in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart.

Soorten parkeerkaarten

Er zijn verschillende soorten parkeerkaarten:

Waar mag ik met een gehandicaptenparkeerkaart parkeren?

Aanvragen

Wilt u een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen? Neem dan contact op met een van onze Wmo-consulenten. U bereikt ze telefonisch van 8.30 tot 12.30 uur via 14 0418. Zij kijken samen met u of u in aanmerking komt voor een maatwerkvoorziening. 

Na ontvangst van een eventuele aanvraag, vindt indicatiestelling plaats. In sommige gevallen doet de Wmo-consulent dit zelf, bijvoorbeeld als u bekend bent bij de Wmo. In andere gevallen vragen wij medisch advies op bij een medisch adviseringsbureau. Afhankelijk van het advies verstrekken wij aan u wel of geen kaart. U krijgt hierover schriftelijk bericht.

Voor de afhandeling moet u 1 recente pasfoto inleveren. De gehandicaptenparkeerkaart kan worden afgegeven voor de maximale duur van 5 jaar.