Lees pagina voor

Gebiedsontwikkeling Buitenstad, Zaltbommel

De ontwikkeling van de Buitenstad is in volle gang. De gemeenteraad stemde unaniem in met het stedenbouwkundig plan en bestemmingsplan voor Buitenstad; de nieuwbouw op de voormalige scheepswerf bij de binnenstad. Direct na deze besluiten zijn de voorbereidingen voor de bouw van zo’n 330 woningen, winkels, kantoren en horeca van start gegaan.

De oude scheepsbouwelementen vormen de inspiratie voor de architectuur van de nieuwbouw. De sfeer van de voormalige werf zal terugkomen bij de inrichting van de locatie. We vinden een optimale aansluiting van de Buitenstad met de Binnenstad, de vesting Zaltbommel en met de groene stadswallen belangrijk. De woningen van Buitenstad zijn een welkome aanvulling op het woningtekort in de stad. Er zullen minimaal 30 betaalbare woningen aangeboden worden.

Tijdens de participatie in het project luisterden we onder andere naar zorgen over waterveiligheid en erfgoed en naar zorgen over het beschermde stadsgezicht. Ook haalden we ideeën op over de betaalbaarheid van woningen en de toegankelijkheid van de openbare ruimte.

Nu kan worden gestart met het ontwerpen van de gebouwen en de verdere inrichting van de openbare ruimte. De planning is dat er vanaf 2024 woningen zullen worden gerealiseerd.

Meer informatie Buitenstad

Wilt u meer weten? Neem contact op met de gemeente via info@zaltbommel.nl of met de ontwikkelaar Waalbommel BV via de website van de Buitenstad (Deze link gaat naar een externe website). Op hun website kunt u zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief Buitenstad (Deze link gaat naar een externe website).