Lees pagina voor

Alcohol Verkeer Cursus

Bommelse jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar kunnen gratis hun rijbewijspas ophalen. Om daarvoor in aanmerking te komen, moeten ze de Alcohol Verkeer Cursus van IrisZorg volgen. Na afronding van de cursus betalen wij de rijbewijspas ter waarde van 50,00 euro!

Plaatsen beschikbaar cursus

In 2024 kunnen jongeren de cursus online volgen op de volgende data:

De cursus start om 19.00 uur.
Er zijn nog plaatsen beschikbaar, vol is vol.

Aanmelden voor de cursus

Jongeren die rijles volgen kunnen zich aanmelden voor de cursus via de website van Iriszorg (Deze link gaat naar een externe website).

Online Alcohol Verkeer Cursus

IrisZorg verzorgt de online cursus. De cursus duurt 1,5 uur en hieraan nemen maximaal 25 jongeren per keer deel. Tijdens de cursus komen diverse onderwerpen aan bod, waaronder: verkeersveiligheid, alcoholgebruik en risico’s alcohol (en drugs) in het verkeer. Deelnemende jongeren hebben daarom een computer met microfoon en camera nodig om deel te nemen. Na actieve deelname en afronding van de cursus ontvangt de jongere een digitaal certificaat.

Gratis rijbewijs afhalen

Als de jongere het deelnamecertificaat laat zien op de telefoon bij het aanvragen van het rijbewijs, kan het rijbewijs gratis afgehaald worden bij de gemeente. Er hoeven dan dus geen leges betaald te worden. Is bij de rijbewijsaanvraag geen certificaat getoond? Dan geldt de korting niet. De gemeente kan namelijk géén leges terugbetalen.

Waarom wordt de cursus aangeboden?

Rijden onder invloed van alcohol vergroot de kans op verkeersongelukken. Jonge bestuurders zijn oververtegenwoordigd in de groep slachtoffers en bestuurders die betrokken zijn bij deze alcoholongevallen. Jongeren onder de 18 jaar in de Bommelerwaard hebben bovendien gemiddeld vaker recent alcohol gedronken en of binge gedronken (zwaar drinken, meer dan 4-6 glazen) dan de jongeren in de rest van de regio Gelderland-Zuid en in Nederland.