Lees pagina voor

Paspoort of identiteitskaart kwijt of gestolen

Is uw paspoort kwijt of gestolen? Maak een afspraak om dit te melden en om direct een nieuw paspoort of identiteitskaart aan te vragen.

U hoeft geen aangifte bij de politie meer te doen, behalve als het een derde vermissing van een legitimatiebewijs is.

Vindt u alsnog uw paspoort of identiteitskaart?

Lever dit paspoort of deze identiteitskaart dan in bij de gemeente. Deze zijn dan namelijk niet meer geldig. 

Gestolen of verloren reisdocument niet vervangen

Het is niet verplicht uw gestolen of verloren paspoort of identiteitskaart te vervangen. Bijvoorbeeld als u uw identiteitskaart kwijt bent en u ook een paspoort heeft. Als u niet direct een nieuw reisdocument aanvraagt, is het toch verstandig om bij ons te melden dat u uw reisdocument kwijt bent (Deze link gaat naar een externe website).

U bent wel verplicht om een identiteitsbewijs te hebben om te voldoen aan de identificatieplicht. Heeft u die niet, maak dan een afspraak om een paspoort of identiteitskaart aan te vragen

Paspoort of identiteitskaart kwijt in het buitenland

Bent u in het buitenland uw paspoort of identiteitskaart kwijtgeraakt? Meld dit dan zo snel mogelijk bij de plaatselijke politie. Vraag daarna meteen een nieuw paspoort of tijdelijk reisdocument aan (noodpaspoort of laissez-passer). Hiermee kunt u terug naar Nederland reizen. Deze aanvraag doet u bij de Nederlandse ambassade of het consulaat.