Lees pagina voor

Toekomstbestendig Wonen Lening Vereniging van Eigenaren

U woont in een appartement met een Vereniging van Eigenaren (VvE) en u wilt hier graag nog zo lang mogelijk blijven wonen. Soms is het dan nodig om het pand aan te passen. Bijvoorbeeld door samen met andere leden van de VvE aan de slag te gaan met verduurzaming en onderhoud. Met de Toekomstbestendig Wonen Lening voor VvE’s kunt u dit samen financieren.

U kunt bijvoorbeeld gezamenlijk zonnepanelen of een warmtepomp aanschaffen. Maatregelen zoals deuren verbreden, drempels verlagen of het slopen van bijgebouwen in slechte staat komen ook in aanmerking. De gemeente wil zo een positieve bijdrage leveren aan het verduurzamen en het aanpassen van woningen zodat meer inwoners ook op latere leeftijd langer thuis kunnen blijven wonen.

Voorwaarden

Een belangrijke voorwaarde is dat u met de verbeteringen minimaal  één energiebesparende en/of energie opwekkende maatregel neemt. Lees voordat u de lening aanvraagt de Verordening Toekomstbestendig Wonen Lening VvE’s gemeente Zaltbommel (Deze link gaat naar een externe website) goed door.

Aanvragen

Vul het aanvraagformulier Toekomstbestendig Wonen Lening VvE gemeente Zaltbommel (PDF, 160.7 kB). Geef het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier met bijlagen af aan de balie van het gemeentekantoor. U kunt het formulier ook inscannen en mailen naar info@zaltbommel.nl of per post versturen naar:

Gemeente Zaltbommel
Postbus  10 002
5300 DA Zaltbommel

Vervolgstappen na de aanvraag

  1. De gemeente beoordeelt aan de hand van uw gegevens of u voldoet aan de voorwaarden van de verordening.
  2. Bij goedkeuring ontvangt u een toewijzingsbrief waarmee u de lening daadwerkelijk bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) kunt aanvragen.
  3. De SVn beoordeelt de aanvraag financieel en stuurt u een offerte voor de lening.
  4. U besluit of u gebruik wilt maken van het aanbod.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact met ons op via info@zaltbommel.nl of 14 0418.

Of bekijk de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SvN) (Deze link gaat naar een externe website)