Lees pagina voor

Buurtbemiddeling

Ik word gek van die harde muziek bij de buren!
De hond van onze buren blaft de hele dag...
Waarom parkeren de buren hun auto altijd bij ons op de stoep?

Ervaart u overlast van uw buren of buurtgenoten? Probeer altijd eerst zelf rustig het gesprek aan te gaan. Handige adviezen vindt u op www.problemenmetjeburen.nl (Deze link gaat naar een externe website)

Lukt dat niet? Goed opgeleide buurtbemiddelaars van Buurtbemiddeling kunnen u helpen om de overlast of het probleem tussen u en uw buren (weer) bespreekbaar te maken en op te lossen.

Waarvoor kunt u Buurtbemiddeling inschakelen?

U kunt denken aan geluidsoverlast, overlast door huisdieren, problemen met tuin of de erfafscheiding, rommel in het trappenhuis, enzovoort. Voor (overlast)situaties waarbij sprake is van buitensporige agressie of alcohol- en drugsproblemen kunt u niet terecht bij Buurtbemiddeling, maar bij de politie of woningbouwcorporatie.

Buurtbemiddelaars

De buurtbemiddelaars hebben een professionele training buurtbemiddeling gevolgd. Ze worden regelmatig bijgeschoold en doen hun werk op vrijwillige basis. De buurtbemiddelaars gaan respectvol om met hun medemens. Zij zetten zich in om de betrokken buren zo goed mogelijk te begeleiden. Ze blijven onpartijdig, zijn onafhankelijk en hebben geheimhoudingsplicht.

Kosten buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling is gratis voor alle inwoners van de gemeente Zaltbommel. Er wordt wel van u verwacht dat u nadenkt over een goede oplossing voor u én uw buren.

Buurtbemiddeling aanvragen (Deze link gaat naar een externe website)

Meer informatie?

Voor meer informatie of aanmelding voor Buurtbemiddeling Zaltbommel neemt u contact op met ElkWelzijn (Deze link gaat naar een externe website). Zij zijn bereikbaar via  buurtbemiddeling@elkwelzijn.nl of via 0345-225 000.
Of neem contact op met de gemeente Zaltbommel via info@zaltbommel.nl onder vermelding van ‘Buurtbemiddeling’