Lees pagina voor

Onze veiligheidspartners

Gemeente Zaltbommel werkt met veel organisaties aan veiligheid. Politie, brandweer en het Openbaar Ministerie zijn hierbij de belangrijkste veiligheidspartners. Ook u als inwoner, welzijnsorganisaties en woningcorporaties zijn heel belangrijke veiligheidspartners. De veiligheidsaanpak van de gemeente is gebaseerd op het Integraal Veiligheidsplan (Deze link gaat naar een externe website).

Avri Toezicht en Handhaving

In de gemeente Zaltbommel voert Avri Toezicht en Handhaving de handhavings- en toezichtstaken uit. De buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s/handhavers) voeren de taken uit.

Wat is een BOA?

Alle handhavers zijn beëdigd tot Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA). BOA's zijn breed inzetbaar op tal van gebieden. De handhavers in de gemeente Zaltbommel zijn er om uw veiligheid en leefbaarheid te vergroten. Ook ondersteunen zij bij bepaalde taken de politie Gelderland-Zuid.

Bij de uitvoering van die taken, mogen zij uw identiteit controleren, proces-verbaal opmaken en personen aanhouden als deze worden verdacht van een strafbaar feit. Deze verdachten worden vervolgens overgedragen aan de hulpofficier van Justitie.

Welke taken voeren handhavers uit?

Bekeuringen

Een handhaver mag een bekeuring geven wanneer hij op straat een overtreding constateert. Bijvoorbeeld bij een parkeerovertreding, bij het niet betalen van parkeergeld of bij overlast zoals is vastgesteld in de APV.

Contact met Avri Toezicht en Handhaving

Heeft u vragen of klachten dan kunt u contact opnemen met Avri Toezicht en Handhaving, telefoonnummer: 0345 - 585 353 of info@avri.nl.

Politie en brandweer

Politie en brandweer zijn belangrijke veiligheidspartners van de gemeente.

Politie

Politie basisteam de Waarden is werkzaam in de gemeente Zaltbommel. In Zaltbommel zijn vier wijkagenten werkzaam. Op www.politie.nl/mijn-buurt (Deze link gaat naar een externe website) van de politie ziet u welke wijkagenten in welke kernen werkzaam zijn.

Heeft u de politie nodig? Bel dan bij spoed 112. Bij geen spoed, wel politie belt u 0900-8844.

Brandweer

Brandweer Gelderland-Zuid (onderdeel van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid) verzorgt met ongeveer 800 brandweervrijwilligers, ruim 200 beroepsmedewerkers verspreid over 36 brandweerposten de brandweerzorg binnen de gehele regio en wanneer nodig ondersteunen ze ook daarbuiten.

In de gemeente Zaltbommel zijn er 4 brandweerposten; Brakel, Gameren, Nederhemert en Zaltbommel. Meer informatie vindt u op https://www.brandweer.nl/gelderland-zuid/ (Deze link gaat naar een externe website)